© Rootsville.eu

Austin Walkin' Cane (US)
tiltle: Muso
music: Blues
release date: 2020
label: Records DK
info artist: Austin Walkin' Cane

© Rootsville 2020

 

Ik ben een grote fan van Austin Walkin Cane en vind het ook jammer dat hij zo goed als nooit naar ons land wordt uitgenodigd. Bij onze Franse zuiderburen, daarentegen, toert hij geregeld rond. In het najaar van 2019 heeft hij trouwen nog maar net een tour afgewerkt..

De man is niet niet zijn zijn proefstuk toe en het afgeleverde werk is altijd van hoogstaande kwaliteit. Deze uit Cleveland, Ohio, afkomstige bluesman, weet duidelijk waar de mosterd vandaan moet worden gehaald.

Dit is verdomme zeer fijne  Blues! Originele en klassieke deltablues met slide-gitaar en soulvolle zang. Een bluesgumbo-repertoire dat de geesten van snelweg 61 en de delta blues-ervaring kan oproepen. Austin Walkin 'Cane is een blueszanger, songwriter en slide-gitarist die zowel akoestische solo-, duo- en met elektrische bandsets uit de voeten kan.

Met deze nieuwe cd legt hij alweer zijn hart en zijn passie voor de Blues volledig bloot. Alles klinkt zoals het hoort en de plaat staat als een huis. Nu nog hopen dat we de man ooit eens op een Belgisch podium te zien en te horen krijgen.

 

tracks:

01. Tell Me Why?
02. Her Heart, It Went Missing
03. Same Bad Habits
04. Delilah
05. 20 Years Forgotten, 20 Years Gone
06. Got Love If You Want It
07. Last Day Of Summer
08. There Is No Blue
09. One Last Sunrise
10. Who's That Knockin'?
11. I Don't Understand
12. Nothing Left Of The Night