© Rootsville.eu

Bai Kamara Jr. & The Voodoo Sniffers
tiltle: Salone
music: Blues
release date: january 24, 2020
label: independent
info artist: Bai Kamara Jr.


© Rootsville 2020

 

Bij velen waarschijnlijk onbekend. Bij mij trouwens ook, gelukkig kon ik dankzij deze cd kennis maken met de man. Bai is de zoon van de voormalige ambassadeur van Sierra Leone in ons land. Hij groiede op in de UK maar bracht de laatste 25 jaar door in Brussel. Hij deelde het podium met onder andere Cassandra Wilson en Vanessa Paradis en nam zelf een duetje op met onze eigenste Dani Klein, maar toch is de man nog onbekend bij het grote publiek en daar gaan ze in Duvel Blues daar wat aan doen , want ze hebben hem uitgenodigd op hun editie van dit jaar. Strak plan, dus ook een review van zijn laatste cd, meteen ook al zijn vijfde soloplaat, zodat u niet zonder enige kennis naar Puurs kan trekken.

De man bezit een warme en funky stem en zijn muziek is een totale mix van blues, funk, R&B en hier en daar wat jazzinvloeden. Bai Kamara Jr schreef alle nummers zelf zowel tekst als muziek. De Voodo Sniffers zijn eigenlijk maar een virtuele band en staan niet op de cd. Live wordt Kamara wel begeleid door Patrick Dorcean / Boris Tchango (Drums en Percussie), Tom Beardslee (Gitaar), Julien Tassin (Gitaar) en  Désiré Somé (Bass).

Alle songs komen op deze plaat geweldig tot hun recht, wat zeker te danken is aan de warme en soulvolle stem van Bai Kamara Jr. Maar laat u niet van de wijs brengen want de man kan redelijk stevig uit de hoek komen zoals bij ‘Can’t Wait here Too Long’, ‘Fortune’ of ‘I Ain’t Lying’, nummers die rocken als de beesten.

Bai Kamare vindt zijn inspiratie voor zijn songs in de dagdagelijks dingen zoals zijn vrouwelijke baas in ‘Lady Boss’, een doodgewone spin in ‘Black Widow Spider’, de liefde met ‘Cold Cold Love’, een blik naar zijn geboorteland Sierra Leone met ‘Homecoming’ en zelfs een doordeweekse schooldag komt aan bod in het toffe ‘Morning School Run Blues’.

Met 15 songs op deze schijf krijg je meer dan waar voor je geld. Mij heeft de plaats al zeker en vast verrast, dus zit ik met enige nieuwsgrioegheid te wachten op zijn doortoch op Duvel Blues om de man “levend” aan het werk te zien.

tracks:

01 Can’t Wait Here Too Long
02 Lady Boss
03 Black Widow Spider
04 Homecoming
05 Morning School Run Blues
06 Cold Cold Love
07 The Rest Of Everything
08 Cry Baby
09 I Ain’t Lying (Can’t Give You What I Ain’t Got)
10 Don’t Worry About Me
11 Naked Girls On The Merry–Go- Round
12 Time Has Come
13 Fortune
14 Riverboat Blues
15 Some Kind Of Loving