© Rootsville.eu

Band of Heysek ft. R.L. Boyce & Kenny Brown (CZ)
tiltle: Juke My Joint
music: Country Blues
release date: 2020
label: Indie Scope
info artist: Band of Heysek

© Rootsville 2020

 

Blues uit Tsjechië, wie had dat ooit gedacht? Het trio Band Of Heysek heeft een nieuw album “Juke My Joint” opgenomen in de Verenigde Staten. De opname vond rechtstreeks in Mississippi plaats met lokale bluesman RL Boyce (genomineerd voor een Grammy in 2017). Het originele geluid van het album wordt vervolledigd door de legende van de rauwe en authentieke stijl van "Hill Country Blues " van Kenny Brown.

Een album rechtstreeks afkomstig is uit het blueshart van onze planeet. Samen met RL Boyce, een in Mississippi gevestigde bluesman en unieke gitarist Kenny Brown, nam hij tijdens een lange middag, de schijf van Band Of Heysek op. Het werd opgenomen met goede oude analoge technologie rechtstreeks op de banden, live en in één take.

Toen in het najaar van 2018 leden van de Band Of Heysek de zogenaamde Hill Country Blues vergezelden op het Šumperk Blues Alive Festival, wist niemand wat de gevolgen zouden zijn. In de zomer van 2019 werd de band uit Brno rechtstreeks uitgenodigd in het bergachtige gebied van het noorden van Mississippi voor het iconische bluesfestival “North Mississippi Hill Country Picnic”. Deze reis combineerden ze met andere concerten en zwervend in de bakermat van de blues. Het hoogtepunt was een gezamenlijke opname in een studio in Water Valley met hedendaagse bluespictogrammen Kenny Brown en R.L. Boyce. De combinatie van blues uit Brno en Mississippi is werkelijk een unieke aangelegenheid. De Heysci bewijzen dus hoe dicht het rauwe concept van echte blues voor hen is zonder al het klatergoud. Het hypnotische ritme en de sfeer van de nieuwe opname zullen je na een paar maten zozeer overspoelen dat je niet wilt dat de plaat eindigt.

Rauw en ortigineel, zo klinkt de nieuwe plaat die velen zal bevallen.

tracks:

01. Angry Man
02. Let Me Take You To My Place
03. One More Life To Live
04. Heal Me Right Now
05. Drive Me Crazy
06. Out Of Here
07. On My Knees
08. No More Boogie