© Rootsville.eu

Barnill Brothers (B)
tiltle: A Better Place
music: Folk - Americana
release date: february 14, 2020
label: TRAD Records
info artist: Barnill Brothers

© Rootsville 2020


Bij het beluisteren van het debuutalbum "A Better Place" (full CD) voel je jezelf onmiddellijk op een betere plaats door de aangename sound die er te beluisteren valt. Geen drukdoenerij maar what you hear is what you get. Bovendien moet je nu niet eens gaan grasduinen in het oeuvre van Amerikaanse Folk en Americana vooraanstaande band want dit is Belgisch! Barnill Brothers is het Brusselse duo van singer-songwriters Barnabé Deliens en Ruben Hillewaere.

In hun vrije tijd mogen ze dan wel wiskundeleraars zijn, maar bij het beluisteren van dit album straalt er zoveel warmte uit dat het mathematisch 100% zal zijn dat hun toekomst in de muziek ligt. Alsof het een alledaagse routine blijkt smelten hun stemmen en instrumenten samen tot een harmonisch geheel. Na het uitbrengen van de EP "Parralel Lives" in 2017 is dit full album een louter gevolg anders zou het gewoonweg muzikale discriminatie zijn moest al dit moois aan ons verscholen blijven.

Beiden hebben jeugdhelden als Bob Dylan, Paul Simon en Neil Young en dus is het ook het logisch gevolg dat je bij het beluisteren van deze ""A Better Place" komt weg te dromen bij poëtische gekleurde songs als we die kennen van een Simon & Garfunkel. Op "Red Logde" horen we dan weer een jonge Dylan. Zo is hun "Another Man" hemels om luisteren mede ook door de inbreng van een rijk instrumentarium waardoor deze "Barnill Brothers" lang niet als een folk duo kunnen mogen worden bestempeld. Zo zijn de samensmelting van de Wurlitzer grooves van Sem Van Hellemont en een vleugje harmonica van Barnabé muzikaal hoogstaand te noemen.

Als producer kozen Barnabé Deliens en Ruben Hillewaere voor Gertjan Van Hellemont, de frontman van Douglas Firs, waardoor de intimiteit van de nummers ongekende hoogten komen te bereiken. "A Better Place" is het soelaas van twee, van eigen bodem, singer-songwriters die zich muzikaal komen te ontfermen van een sombere wereld waarin we leven. Reaching out for a clear morning...

tracks:

01 Carry Me Home  
02 Reverie
03 A Better Place
04 I Won’t Try 05 Another Man
05 Another Man
06 Eternal Morning
07 On Each Other’s Side
08 Childhood Dreams
09 Red Lodge
10 Grace
11 Back In The Middle

Musicians:

Barnabé Deliens: vocals, acoustic guitars, piano, harmonica
Ruben Hillewaere: vocals, acoustic & electric guitars, banjo
Lara Rosseel: double bass
Yves Peeters: drums, percussions

special guests:

Gertjan Van Hellemont: lapsteel, Wurlitzer, piano, backing vocals, percussions, Juno, church bells Sem Van Hellemont: Wurlitzer, piano
Laura Cortese: fiddle, backing vocals
Jan Chantrain: guitar percussion
Bert Ruymbeek: accordion
Frank Clarysse: horns