© Rootsville.eu

Beauwater (Can)
tiltle: Who Works For Who
music: bluesrock
release date: november 13, 2020
label: independent
promotion: Sarah French Publicity (Lucie Dufault)
info band: Beauwater

© Rootsville 2020


Opgericht in 2008 in St. John’s is de geschiedenis van de groep het bewijs van hun veelzijdigheid en het vermogen om zowel blues- als rockfans aan te spreken, hebben opgetreden met acts als Our Lady Peace, Third Eye Blind, Big Sugar, The Trews, Matt Mays en Hey Rosetta!

Hun album uit 2016 ‘Lovers, Fools and Kings’ dreef de groep naar de regio spotlight, waarmee hij de ECMA for Blues Recording of the Year 2017 verdiende, waardoor het totale aantal Music Award-nominaties voor hun carrière op 5 komt, en regelmatig hoorspel spelen in Atlantisch Canada en het noorden Oostelijke Verenigde Staten.

De groep, bestaande uit Jonathon Reid (gitaar / zang), Greg Newhook (Bass) en Mike Maddox (Drums), lijken dit momentum op te pikken met het uitbrengen van hun derde studioalbum 'Who Works For Who?' In de herfst 2020, en zetten hun zinnen op heel Canada om hun succesvolle "It Only Took Us A Decade" Tour afgelopen jaar, die zag ze overspannen Oost-Canada met festivaluitvoeringen in vier verschillende provincies.

Als vervolg op hun bekroonde 2016 doorbraakalbum 'Lovers, Fools and Kings', werkte Beauwater opnieuw samen met Producer Chris Kirby om een krachtig album uit te brengen weerspiegelt de natuurlijke groei en gevoeligheden van de groep, maar vangt verder de essentie van hun energieke 'leaveit- all-on-the-stage 'liveshow.

Het nieuwe album, Who Works For Who ?, bevat tien liedjes, elk zorgvuldig gemaakt om die van de groep te laten zien vasthoudendheid en muzikaliteit. Met de terugkeer van Kelly Hoppe van Big Sugar op Harmonica, Chris Harnett op Saxofoon, Terry Campbell op Trompet en Chris Kirby opn Keys, heeft de band het magische heroverd line-up die hielp om hun laatste poging tot een succes te maken. Bedoeld om een ​​record te maken dat de band dupliceert levenslust en uitgeklede aanpak, heeft het team ervoor gezorgd dat er geen briefje verloren gaat in hun streven naar een eindproduct dat authentiek rauw en uniek is.

Nog steeds vasthoudend aan het hek tussen Blues en Rock, het nieuwe record ziet de groep dieper in hun Bluesrepertoire om nummers als 'Flavour of the Week ', een in-your-face' power shuffle en 'Tonight She's Gonna Burn', een waargebeurd verhaal met gelijke delen betreurenswaardig en intens, terwijl je toch keihard inzet met blues beladen rocknummers zoals de nieuwsgierige en zwaar rijdende titeltrack "Who Works For Who?", en de ingetogen jazzy styling van "Broken Man Behind The Wheel "- een zwoel swingend verhaal van verloren liefde en vergeten.

tracks:

  1. Who Works for Who?
  2. Flavour of the Week
  3. The New Disease
  4. The Real McCoy
  5. Tonight She’s Gonna Burn
  6. Long Way Down
  7. Nodding Off
  8. The Broken Man Behind The Wheel
  9. Poison
  10. One Way Out