© Rootsville.eu

Ben Kunder (Can)
tiltle: Searching For The Stranger
music: Singer-songwriter
release date: may 29, 2020
label: Comino Music
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Ben Kunder

© Rootsville 2020


Op 29 mei krijgen we de terugkeer van Ben Kunder met de release van zijn 3de studio album "Searching For The Stranger". Als promo-single werd het nummer "Berlin" geselecteerd.

"Searching For The Stranger" onthult nog iets anders over Ben, en dat is zijn meest authentieke stem. Die opkomst zorgt ervoor dat de 10 originele nieuwe nummers die op het album zijn verzameld een weerspiegeling zijn van een mens, afwisselend en gezamenlijk een veelgeprezen muzikant, vader van twee zonen, wereldreizige en , voorzichtige optimist. De resultaten zijn positief opwindend, waarbij Kunder moedig de buitengrenzen van zijn creativiteit verkent.

De opener en single "Berlin" kwam tot stand toen Ben Kunder in 2018 in Berlijn een lange drie maanden durende albumrelease-tour voor "Better Human" kwam te voltooien. De laaste voorstelling vond plaats tijdens het 80-jarig jubileum van Kristallnach en kwam zo ben te raken.Toen hij de volgende ochtend wakker werd in Berlijn schreef hij het nummer dat de creatie van dit album zou inspireren.

Bekend om het vakkundig navigeren door die ijle ruimte tussen elegische folk en toegankelijke pop en het maken van prachtig gearticuleerde diep persoonlijke ballads, onthult "Searching For The Stranger" Kunder's meest eerlijke en authentieke werk tot nu toe. Mede geproduceerd door Aaron Goldstei bij Baldwin Street Sound en Chris Stringer bij Union Sound Company, het album bevat een feesttent van illustere, terugkerende gasten, waaronder zangeres Carleigh Aikins, Wintersleep-drummer Loel Campbell en Arkells-toetsenist Anthony Carone.

Voor Ben Kunder bevat dit album de beste nummers uit zijn tot nog toe artistieke carrière. Liedjes over verlies, te snel opgroeien, muren afbreken, alleen willen zijn en onthouden wat het betekent om ergens voor te vechten.

tracks:

01. Berlin
02. Stranger
03. Ghost
04. Year
05. Breakers
06. Lunenburg
07. Seul
08. Colours
09. Tornado
10. Spring