© Rootsville.eu

Ben Rice & RB Stone (US)
tiltle: Out of The Box
music: Blues
release date: march 06, 2020
label: Middle Mountain Music
radio promotion: Rick Lusher (mail)
info artist: RB Stone - Ben Rice


© Rootsville 2020


We hoorden al dueling banjo's, dueling guitars zien we met regelmaat op onze podia maar dueling cigar box guitars dat is voor mezelf nieuw. Een "Cigar Box guitar" zorgt evenwel altijd wel voor de nodige schwung tijdens een blues concert maar wat hier met opener "Red Hot Mama" uit de speakers galmt is magic, nee gewoon dynamite. Verantwoordelijk hiervoor zijn het duo Ben Rice en RB Stone.

Ben Rice won in 2014 de International Blues Challenge in Memphis, Tennessee en liet hij het publiek sprakeloos achter met een rauwe emotionele levering van zijn versie van "Key To The Highway". Op zijn tweede opeenvolgende reis naar de International Blues Challenge haalde hij de finale in de solo en duo categorie en werd bekroond met de St. Blues Guitarist award voor beste gitarist. Zijn debuut op het internationale toneel in 2014, was een mijlpaal in zijn carrière, van een regionale act tot een nationale en internationale reizende artiest. Boeiend publiek en zichzelf presenteren als iemand die veel diepgang heeft in de verschillende soundscapes van Amerikaanse muziek, wint Ben fans over de hele wereld die dol zijn op zijn spel, zang, liedjes en toneelspel. Zijn originele muziek combineert Soul, Delta-Blues, Rockabilly, Jazz en Funk in een Roots Stew.

Geboren in Huntingburg, Indiana, verhuisde zijn familie naar Ohio toen hij 1 jaar was. oud. Hij begon te werken toen hij 11 was als krantenjongen, op lokale boerderijen en verschillende andere banen. RB Stone studeerde af Kenton High School in Kenton, Ohio. De muziek van R.B. werd in films, opgenomen door The Marshall Tucker Band, Gary P. Nunn en verschillende internationale artiesten. Je kunt zijn muziek momenteel horen via radio, internet, de luchtvaartmaatschappijen en andere uitzendbronnen en cd's zijn te koop in winkels, online of bijna overal gedownload. Hij speelt 150 concerten per jaar als soloartiest,of met band.

Beiden sloegen de handen in elkaar en op 6 maart komt hun album "Out Of The Box" uit. Een album waarop uiteraard de "cigar box" centraal staat. Geen covers maar 11 doordingende originals van de hand van Ben Rice en RB Stone al dan niet samen geschreven. Al meteen bij het horen van "Hot Rod Mama" ben je mee met hun doordingende manier van spelen, soms haast overhellend richting blues rock.

Met nummers met enige politieke weerklank zoals op "Hey Politician" of wat dacht je van het low down bluesje "Hoodoo Workin' Overdrive". Met de intro van "The Swamp East Boogie" lijkt het er zelfs op of de rockende era van Status Quo komt terug om de hoek loeren. Van enige cool down is hoegenaamd geen sprak op deze "Out of The Box", zelfs niet op "Jesus Needs a Gig". Dit is een promotor's wake-up call voor onze festivals, it's f*cking rockin' good!

tracks:

01 Red Hot Mama
02 Easy Rollin' Down Th eroad
03 Hey Politician
04 Hoodoo Workin' Overdrive
05 The Swamp East Boogie
06 Jesus Needs a Gig
07 Meet Your Maker
08 Bad Blood On Mean Whiskey
09 Crushin' On The Bartender
10 Train of Time
11 Lobo Jam

musicians:

Ben Rice
RB Stone
Dave Melyan
Jospeh Barton
Jimi Bott