© Rootsville.eu

Benoit Blue Boy & Les Tortilleurs (F)
tiltle: Résolument Blue
music: Blues
release date: 2020
label: Tempo Records
info artist: Benoit Blue Boy


© Rootsville 2020

 

Benoît et les Tortilleurs met “Résolument Bleu”, een opmerkelijk album in een klassiek register, meer Louisiana-Blues, meer moeras, meer beklijvend, kortom pure Benoît Blue Boy. Ter informatie, Nico Duportal (gitaar) is nu een integraal onderdeel van Les Tortilleurs en heeft dit album met meesterlijke hand geproduceerd. Nico Duportal, een grote specialist in West Coast Blues, Rockin 'Rhythm en Swingin' Blues, geëmuleerd door T-Bone Walker en Johnny Guitar Watson, sloot zich aan bij de goddelijke Tortilleurs, met het geloof van een Benedictijnse monnik, om daar een andere geweldige en getalenteerde bluesman te vinden, Stan Noubard Pasha, de bluesgitarist bij uitstek.


photo Benoit Blue Boy © Rootsville

Benoît is een soort bluesman met een zeker realisme en een verstokte mondharmonicaspeler. Altijd beïnvloed door de feestelijke en kleurrijke blues van de Golf van Mexico, van Baton Rouge tot New Orleans, van Slim Harpo tot Lightnin 'Slim, van Lazy Lester tot Lonesome Sundown en andere boegbeelden uit de Excello Records-catalogus van Nashville, zonder de Mississippi-kant van Jimmy Reed te vergeten, het zit in zijn DNA.

“Résolument Bleu” duidt ongetwijfeld de grote comeback van deze Franse legende aan, met heel wat goudklompjes, zoals  “Ca displait, ça malaise”, “Resolument Bleu” en “Just a cigaret”, twee originele titels. uit het repertoire van Steve Verbeke.De standard van de Bretoense blues met 'Millionaire ‘, en het knappe 'Pas danser', een klassieker uit het Blue Boy-huis herzien en verbeterd  met een Duportal-saus. 'Si Tu d'mandes',is een onweerstaanbare song, en tot slot, de kers op de taart, het hoogtepunt van de plaat, de cover van ‘Ma Petite Amie Est Vache’ van de Wild Cats met wijlen Dick Rivers, in een onwaarschijnlijke versie!  Franse blues van de bovenste plank.

tracks:

01. Jamais Parfait
02. Ça Deplait, Ça Deplait
03. Resolument Bleu
04. Ma Petite Amie Est Vache
05. Si Tu D'mandes
06. Toute Ma Vie
07. Pas Danser, Pt. 1
08. Juste Une Cigarette
09. Elle A Pris Un Jour De Conge
10. Millionnaire - Tous Ou Presque
11. Rien D'autre A Faire
12. Pas Danser, Pt. 2

musicians:

Benoît Blue Boy: zang en harp
Nico Duportal: Gitaar
Stan Noubard Pacha: Gitaar
Alexis Bertein: bas, sax en keys
Pascal Mucci: Drums