© Rootsville.eu

Bernard Allison (US)
tiltle: Songs From The Road
music: Blues
release date: january 31, 2020
label: Ruf Records
info artist: Bernard Allison

© Rootsville 2019


Wanneer je bij "Ruf Records" gehuisvest bent brengt dit uiteraard verplichtingen met zich mee. Eentje daarvan is het uitbrengen van een obligate "Songs From The Road" en dit gebeurt op 31 januari nu voor Bernard Allison". Het is niet meer dan normaal moest Chicago boegbeeld Luther Allison nu nog in leven zijn dat hij bijzonder trots zou zijn op zoon Bernard. Doordat vader Luther veel op 'tour' was zag Bernard zich genoodzaakt om zichzelf dan maar gitaar te leren spelen op de 'Strat' die hij van zijn vader had gekregen. Op 18-jarige leeftijd mocht Bernard dan samen met zijn vader het podium op tijdens het 'Chicago Blues Festival' in 1983. Amper van school af was het Koko Taylor die Bernard Allison liet meespelen waarop ook namen als Johnny Winter en SRV volgden.

Bernard bleef spelen bij Koko Taylor maar proefde ook van het succes met zijn eigen band 'Bernard Allison and Back Talk'. In 1989 ging hij op Europese tournée met de hulp van zijn vader, een gevolg van veelal in Europa aanwezig te zijn. Bij Ruf bracht hij in 1995 'Funkifino' uit en de funk zou altijd wel aanwezig blijven. Ondertussen bracht hij nog enkele albums uit onder het 'Ruf Label' en in 2006 bracht hij 'Live in Europe' uit. Daarna zou hij vier albums voor 'Jazz House' uitbrengen met als laatste 'In The Mix' in 2015. Recent keerde hij terug naar de oude vertrouwde stal van Thomas Ruf waar hij in 2018 "Let It Go" uitbracht.

"Songs From The Road" is uiteraard ook verkrijgbaar als DVD waarop dan weer een 4-tal nummers meer staan. Op de CD die je kan vergelijken als een "Best Of" staan 15 nummers en opent Bernard met een "live" versie van het funky "Night Train". Het ganse album is live opgenomen in het Musiktheater Piano club van Dortmund in oktober van afgelopen jaar. ook al hebben de nummers op deze CD geen geheimen voor de fans toch kan je jezelf vermaken op sommige nieuwe arrangementen. Afsluiter is hoe kan het ook anders...Slide Master!

tracks CD:

01. Night Train
02. You’re Gonna Need Me
03. Stay With Me Tonight
04. I Can’t Get You Out Of My Mind
05. The Way Love Was Meant To Be
06. Call Me Momma
07. I Can’t Get You Out Of My Mind
08. Feels Kinda Funny
09. Cruisin For A Bluesin'
10. Same Ole Feeling
11. Let’s Try It Again
12. Meet Me Halfway
13. Something’s Wrong
14. Backdoor Man
15. Slide Master

musicians:

Bernard Allison (guitar, vocals)
Dylan Salfer (gitaar)
George Moye (bas)
Mario Dawson (drums)
José James (sax / percussie)