© Rootsville.eu

Beth Lee (US)
tiltle: Waiting on You Tonight
music: Americana
release date: november 09, 2020
info artist: Beth Lee
promotion: KG Music Press

© Rootsville 2020


De in Austin wonende songwriter Beth Lee groeide op in de gruis en ziel van de muziekscene in Houston, haar vader was een lange tijd muzikant van de Bayou City. Haar invloeden strekken zich uit over generaties van blues-, country-, soul- en rock-'n-roll-grootheden, wat haar leidde tot haar eigen merk van 'country -fried rock' n 'soul' (Laurie Gallardo, KUTX). Vier jaar na de release van haar veelgeprezen album, Keep Your Mouth Shut, met haar roots rock 'n' roll band Beth Lee & The Breakups, is Lee uit haar comfortzone in Texas gestapt om een ​​solo-plaat op te nemen in de East Bay-regio van Californië.

Na de afgelopen jaren getourd te hebben met de steun van de legendarische bluesgitarist Chris Duarte uit Texas, zocht Lee naar een andere weg van haar songwritingcapaciteiten. Chuck Prophet & The Mission Express-drummer Vicente Rodriguez speelde mee en produceerde de nieuwe plaat. Nog steeds gezien door hetzelfde Americana-filter dat haar eerdere releases als Beth Lee & The Breakups vertegenwoordigt, gebruikt Lee's aankomende solo-LP, Waiting on You Tonight, nog meer van haar diverse invloeden, van haar jaren negentig liefde voor de etherische vocalen van Hope Sandoval, tot de popvriendelijke melodieën van meidengroepen uit de jaren zestig, de zuidelijke ziel van Stax Records en de ongeremde originaliteit van de hedendaagse Americana-artiest Nicole Atkins.

Vier jaar na de release van haar veelgeprezen album, "Keep Your Mouth Shut", met haar roots rock 'n' roll band Beth Lee & The Breakups, is Lee uit haar comfortzone in Texas gestapt om haar vierde album op te nemen in de East Bay-regio van Californië. Na de afgelopen jaren te hebben getourd met de steun van de legendarische bluesgitarist Chris Duarte uit Texas, zocht Lee naar een andere weg van haar songwritingcapaciteiten.

"Waiting on You Tonight", nog steeds gezien door hetzelfde Americana-filter dat haar eerdere releases als Beth Lee & The Breakups vertegenwoordigt, gebruikt nog meer van Lee's diverse invloeden, van haar jaren negentig liefde voor de etherische vocalen van Hope Sandoval tot de popvriendelijke melodieën van sixties meidengroepen, de zuidelijke ziel van Stax Records en de ongeremde originaliteit van de hedendaagse Americana-artiest Nicole Atkins.

Geproduceerd door Chuck Prophet-drummer Vicente Rodriguez, laat de LP met elf nummers een intieme kant van Lee's teksten en vocale levering zien. Rodriguez, Chuck Prophet-gitarist James DePrato en multi-instrumentalist Julie Wolf (Ani DiFranco) creëren een gespierde low-end gelaagd met invloeden uit sixties soul, pop, new wave, punk, country en rock 'n' roll.

tracks:

01 Waiting On You Tonight
02 Yale St & 45
03 Playin' Along
04 I Won't Give In
05 Birthday Song
06 Pens and Needles
07 Four Lettre name
08 Understand Me
09 It Was Enough
10 Too Little Too Late
11 All The Way