© Rootsville.eu

Bill Blue (US)
tiltle: The King Of Crazy Town
music: Blues
release date: march 06, 2020
label: Conch Town label
info artist: Bill Blue
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2020


De blues uit "Key West" gelegen in het zonnige Florida roert zich met deze nieuwe van resident "Bill Blue". Misschien bij ons een ietsje minder bekend maar in "Key West" een ware legende. Het was mede door Arthur Crudup dat "Bill Blue" zich tot blues kwam te bekeren. Het volledige album werd in maximum twee takes "Live" opgenomen en is overgoten door edgy gitaarlicks en de welgekende gritty vocals van Bill Blue.

Opener is het footstompin' "Do You What I Say Don't Do What You I Do" waarbij de gitaarsolo's een hoogtepunt vormen. Op zijn 70ste is hij nog steeds een meester-showman en grijpt hij het publiek meteen bij het nekvel zodra zijn rockende persoonlijkheid en dominante aanwezigheid het podium opkomt. Hij toerde met Arthur "Big Boy" Crudup en deelde het podium met ZZ Top, The Allman Brothers, Albert King, Johnny Winter en Hank Williams Jr.

De tracks hebben een eigen sound en dat maakt dat ze stuk voor stuk een eigen indentiteit hebben. Van met de soul getinte backing vocals op "Carolina Time" tot de swampy boogie à la Tony Joe White op "Hunker Down". Een nummer met op de achtergrond een howlin' harp verdergaand is een vette boogie. De blazers doen het op de titeltrack "The King Of Crazy Town" meer dan swingen, een nummer waar ook die knappe backing vox in de spotlights komen te staan.

"Indianapolis" is een donker gekleurde ballad die al even mysterieus is dan mooi en net als Georgia was voor brother Ray zou ook dit nummer kunnen uitgroeien tot ee,n hymne in deze plaats. Met "Enough Blues To Give You The Blues" lijkt het erop of we wegdeinen in de blues van "The Big Easy" waarna de slide en blazers op het instrumentale "Mojolation" de toon komen te zetten. Knappe kennismaking voor mezelf met deze "King of Crazy Town"....

tracks:

01. Do You What I Say Don't Do What You I Do
02. Carolina Time
03. I Want It All
04. Everybody's Leaving Town
05. Hunker Down
06. The King Of Crazy Town
07. Indianapolis
08. You Ain't Funny Anymore
09. Enough Blues To Give You The Blues
10. Closing Time
11. Mojolation

musicians:

Lead Vocals, Electric Guitar, Resonator: Bill Blue Electric Guitar,
Harmonica, Lead Vocal #8: Matt Backer
Guitar: Michael Mcadam, Bobby Devito
Drums: Joey Marchiano, Randy Morrow, Mick Kilgos
Bass: Claire Finley, Francois Gehin, Geoffrey Lowe
Piano And Hammond: Ericson Holt Percussion: Ian Shaw
Harmonica: Bob Moughler
Backing Vocals: Lily Gonzales, Jill Cassell, Michelle Dravis, Robyn Whitehead, Mary Cassidy
Horns: The Funky In The Middle Horns Horn arrangements,
Trumpet: Jason Chapman
Tenor Sax: Rob Cutts
Trumpet: Jason Chapman B
aritone Sax: Adam Seely
Trombone: Karl Lyden