© Rootsville.eu

Bob Margolin (US)
tiltle: Stars of States and Screens (EP)
music: Acoustic Blues
release date: 2020
label: VizzTone Records
info artist: Bob Margolin

© Rootsville 2020

 

De pandemie van trof Margolin waar het hem het meest pijn deed. Zijn vermogen om op te treden voor een live publiek werd abrupt weggenomen en hij veranderde van een ster op het podium in een ster op onze telefoonschermen. Vandaar dat zijn nieuwe EP, “Star of Stage and Screens”, werd geboren.


photo Bob Margolin © Rootsville

Na zijn bekroonde “This Guitar and Tonight”, nemen de zes nieuwe, geheel originele nummers op “Star of Stage en Screens” het Coronavirus, de isolatie en het stoppen van livemuziek over. Hij deelt ontbrekende shows en vrienden, angst voor de wereld, verontwaardiging, verdriet, nieuwe copingvaardigheden en nieuwe manieren om zijn muziek te presenteren.

De eerste regels van de titelsong komen naar voren met Margolins woede en frustratie omdat hij na 50 jaar niet kan doen waar hij het meest van houdt. Ja, hij speelt nog steeds met overgave akoestische gitaar, met en zonder slide, maar het is de interactie met zijn vrienden en fans die hij het meest mist. Op "Love and Thanks" belijdt Margolin zijn liefde voor de mensen die hem de blues hebben geleerd, degenen die hem blijven inspireren en degenen die deze tijd niet hebben gehaald. Beginnend met wat “talking” blues en slidegitaar, kijkt Bob hoopvol naar het einde van onze huidige situatie op 'After Party'.

Met 'For My Teachers' verkent Margolin een meer niet-traditionele benadering, door een Spaans gitaargeluid aan zijn blues toe te voegen. Dan laat hij een stevig slide los op "Let it Go 2020". Hij eindigt  met de briljante titel "March 2020 in Stop Time". Hierbij keert Margolin terug naar zijn verontwaardiging over niet alleen livemuziek die gierend tot stilstand komt, maar ook over wat onze leiders eraan doen of er niet aan doen.

In slechts zes nummers deelt Bob Margolin een groot aantal emoties die zijn gehuld in briljante akoestische gitaar. Dit is de blues - de echte blues - en we kunnen het allemaal voelen. Hij is zelf geproduceerd en opgenomen en steunt niemand en niemand steunt hem. Deze schijf is een echte “must have” !

tracks:

01. Star Of Stage And Screens
02. Love And Thanks
03. The After Party
04. For My Teachers
05. Let It Go
06. March 2020 In Stop Time