© Rootsville.eu

Bobbo Byrnes (Can)
tiltle: See Green Number 5
music: Singer-songwriter
release date: 2020
label: Paraply Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Bobbo Byrnes

© Rootsville 2020


Bobbo Byrnes is een singer-songwriter die verhalen vertelt, een terugkeer naar een vervlogen tijdperk van mixtapes en AM Gold. Bobbo las in zijn jeugd te veel Kerouac, en hoewel hij niet langer lift, is hij in zijn hart nog steeds een vagebond die op zijn pad wil blijven, zingend en tokkelen, verhalen leert en deelt, en contact maakt met mensen.

Bobbo Byrnes keerde na vele maanden op tournee door de Verenigde Staten en Europa terug naar huis in Californië en nam een ​​intiem, meestal akoestisch album op over het zoeken naar huis. Zijn schilderij "SeaGreenNumber5" gaf een visuele toon aan de sessies zoals ze werden opgenomen in zijn woonkamer voor het schilderij. Zijn liedjes putten uit het echte leven, van een reizende muzikant aan de andere kant van de wereld, ver weg van geliefden in "10 000 Miles" tot de rollende ode aan vrouwelijke muzikanten in "Queen Of The Party" tot de gespannen, fragiele echo's van een actieve shooter-situatie ervaren in "Every Sound That Crashes".

Bobbo begon met gitaar spelen toen hij 17 was en versleet zijn tanden op muziek van groepen als The Clash en U2. Hij groeide op buiten Boston en verhuisde eind twintig naar de westkust. Zijn laatste release, Sea Green Number 5, is een meer intieme benadering, een overwegend akoestisch project, vergeleken met zijn vorige albums met "The Fallen Stars". Het bevat 11 nieuwe originals.

tracks:

01 Queen of the Party
02 Favorite Photograph
03 When We Ride
04 Eveline
05 December
06 Every Sound That Crashes
07 Geo's Jig
08 Sight Of Me
09 10.000 Miles
10 Running Back To You
11 Somewhere Els