© Rootsville.eu

Electro Blues Society ft. Boo Boo Davis (US/NL)
tiltle: The Chicago Blues Covers (EP)
music: Blues
release date: 2020
label:
KuvVer Records
info artist: Boo Boo Davis

© Rootsville 2020


Deze duidelijk getitelde EP levert nummers af die in de handen van de meeste bluesmannen misschien een beetje moe en traag zijn, maar dit is Boo Boo Davis waar we het hier over hebben, een personage zo kleurrijk als Howlin ’Wolf dat allemaal uitkomt in zijn authentieke uitvoering.
Verdorie, bijna alsof hij zijn verwantschap met die originele bluesgigant wil onderstrepen, werden de meeste van deze zeven nummers zoals "Little Red Rooster" beroemd gemaakt door de voormalige Chester Arthur Burnett.

Davis wordt ondersteund door de Electro Blues Society (of moet ik zeggen, de Electro BluesS ociety wordt ondersteund door Davis?), Een nette kleine band bestaande uit Jan Mittendorp op gitaar en Jasper Mortier en drums en bas. Met Boo Boo die de zang en de bluesharp voor zijn rekening neemt, heeft deze muziek niets anders nodig.
Je hoort Davis 'echoën en “loopen” op de achtergrond, maar voor de rest lijkt dit op een nachtclub. En misschien heb je deze nummers al vaker gehoord, maar niet zoals Davis & Company ze spelen.
"Evil" is stompend en Davis zingt het lied als een bezetene. Op 'Smokestack Lightnin' huilt en kreunt Boo Boo met de ijver van een vijftig jaar jongere man. Davis neemt de tijd om aan de slag te gaan met "Back Door Man" zodat Mittendorp kan rondsnuffelen met wat bijtende lijnen, aangezien de track doordrenkt is met een elektronisch opgewekte psychedelische waas.

"How Many More Years" klinkt dodelijker met de harmonica van Davis die is veranderd om op een orgel te lijken, en de dia van Mittendorp geeft het vintage gevoel voor Elmore James's "Dust My Broom." De band schuifelt door "Tell Me" terwijl Davis op die mondharmonica piept met authenticiteit uit het midden van de vorige eeuw. Aan de andere kant is alles wat Boo Boo Davis speelt authentiek. En met de sympathieke steun van ElectroBlues Society, is Chicago Blues Covers trouw in het aanwakkeren van de bluesvlam zoals alleen Davis het kan.

tracks:

1. Smokestack Lightnin'
2. Tell Me
3. Evil
4. How Many More Years
5. Dust My Broom
6. Little Red Rooster
7. Back Door Man

Musicians:

Boo Boo Davis: zang en harmonica
Jan Mittendorp: gitaar
Jasper Mortier: drums en bas