© Rootsville.eu

Cargo Mas (B)
tiltle: Cargo Mas
music: Funk - Jazz - Latin
release date: january 2020
label: Little Vamp Records
info artist: Cargo Mas

© Rootsville 2020


Curaçao, België, Jazz, Funk, Multi-instrumentalist, Filmmuziek, Componist en Producer zijn allemaal trefwoorden die gelinkt kunnen worden aan Sam Vloemans. Ook al werd Sam geboren in het exotische Curaçao toch werd België al vlug zijn veilige thuishaven waar hij na het afwerken van de Kunsthumaniora in Turnhout verder ging studeren aan het "Koninklijk Vlaams Conservatorium Antwerpen" en het Conservatorium van Rotterdam.


photo Sam Vloemans @ his Birthday Bash (2019) © Rootsville

Nog altijd maar "40" en toch heeft deze Sam Vloemans al meer dan een behoorlijke bijdrage afgeleverd in onze Belgische muziekscène. In 1999 was zijn eerste project "Grand Groove" en feit. Als de "Sam Vloemans Band" met daarin Mike Roeloefs en Bart Oostindie bracht hij vervolgens de albums "Otrabanda" (2011) en "New light" (2013) uit waarna in 2014 met "New Light, New Mixes" er nog eentje werd toegevoegd. Ook op het gebied van film- en klassieke muziek liet hij al van zich spreken met bijdrages in onder meer "De Smaak Van De Keizer" en "Het Varken Van Madonna".

In 2019 verscheen dan "Cargo Mas" in beeld en al meteen reflecteerde dit collectief richting de top. Een combinatie van Jazz en Funk waarin ook zijn vaste kompanen Mike Roeloefs en Bart Oostindie aan me werkten maar ook Tim Verschoore, Roberto Mercurio en Patrick Dorceau. Deze groove-based formatie verwerkt ook hiphop en Latin jazz in hun composities.

Het jaar van openbaring werd dan maar meteen ook 2019 met daarin een aantreden op "North Sea Jazz" en dan moest er nog een album gaan komen. Dit "selftitled" debuut album verschijnt nu in januari van dit jaar. "La Canción Dominical" is meteen ook al de tweede single die hieruit werd geselecteerd. Een nummer met daarop ook trombonist Andy Hunter. Trouwens voor de opnamen van deze "Cargo Mas" deed Sam Vloemans beroep op een hele resum collega-muzikanten. Ook bij de special guests komen er namen opduiken die meteen gaan schitteren. Zo is er bassite Ida Nielsen (Prince) die op het funky "My Favorite Pants" de broek wordt aangemeten in deze "Cargo Mass".

Mike 'Maz' Maher (Maz, Snarky Puppy) laat dan weer de het laid-back gebrachte Latin-Jazz "Samsara" zijn trompet en kennis spreken. Als derde special guest is er de smaakmakende en indrukwekkende trombone van Fred Wesley. Hij geeft zijn medewerking aan, hoe kan het ook anders, "Pick Up" en daarmee bevinden we ons in het pure Funky deel van deze "Cargo Mas" en mogen we zeker ook niet aan de Rhodes grooves van Mike Roelofs mogen voorbij gaan die op "Pick Up" met zijn black & white keys een zeer dansbare conversatie aangaat met de trombone van Mr.Wesley".

Met de opener van dit bijzonder gevarieerd album worden we met "Caminar" zo goed als getransformeerd in een waas van exotische dromen. Het album neemt je mee op een trip langsheen Funk, Jazz en Latin....What's Cookin?...Sam Vloemans en "Cargo Mas" natuurlijk!

tracks:

01 Caminar (part 1)
02 Caminar (part 2)
03 Cuento 8
04 Samsara (feat. Mike 'Maz' Maher)
05 Pick Up (feat. Fred Wesley)
06 Mistress Of Moons
07 My Favorite Pants (feat. Ida Nielsen)
08 What's Cookin'
09 La Canción Dominical
10 Ashes Of The Warrior
11 Waltz De La LLuvia

musicians:

Sam Vloemans
Tim Verschoore
Mike Roelofs
Bart Oostindie
Roberto Mercurio
Patrick Dorceau

special guests

Amel Serra Garcia
Kobe Proesmans
Zulema Hechavarria Blanco
Seb François
Cesar Janssen
Peter Schneider
Andy Hunter
Peter Delannoye
Carlo Mertens
Bruno De Groote
Sjoerd Bruil
Tom Van Stiphout
Joris Caluwaerts
Min & Liyo Ribeiro

featuring:

Michael 'Maz' Mayer
Fred Wesley
Ida Nielsen