© Rootsville.eu

Carla Campopiano (US)
tiltle: Chicago/Buenas Aires Connections Vol.2
music: Jazz
release date: november 01, 2020
label: independent
promotion: Jazz Promo Services
info artist:
Carla Campopiano

© Rootsville 2020


Carla Campopiano is al lang actief in het combineren van tango's uit haar geboorteland Argentinië met jazz. Een belangrijk onderdeel van de muziekscene in Chicago sinds 2015, haar vorige release Chicago / Buenos Aires Connection combineerde prachtige melodieën met melodieuze improvisaties.
Connections Chicago / Buenos Aires, Vol. II gaat in dezelfde geest verder met haar onconventionele behandeling van muziek van Latijns-Amerikaanse componisten. De fluitiste is te zien in een reeks trio's met haar oude percussionist en drummer Gustavo Cortinas plus ofwel gitarist Gabriel Datcu, gitarist Zac Selissen of bassist Kitt Lyles. Het samenspel van mevrouw Campopiano met haar muzikanten is altijd de moeite waard, net als deze prachtige melodieën.

Onder de vele hoogtepunten zijn het heerlijke en speelse 'El Portenito', het weemoedige 'Zamba Soltera', het fluit-drums duet op Campopiano's originele 'Lluvia' en een paar klassiek georiënteerde thema's van Julian Plaza ('Nocturna' en ' Payadora ”). Op "Nocturna" brengen de muzikanten tangomuziek op een frisse en nieuwe manier met elektronica, onconventionele solo's en door de gebruikelijke rollen van elk instrument te veranderen. Het geluid van donder en het gebruik van de fluit als harmonische begeleider zijn innovatief.

Alba Guerra, die overleed nadat de opnames waren voltooid, neemt warme en romantische zang op "Vieja Viola" en "La Pomena". Connections Chicago / Buenos Aires, Vol. II, dat wordt afgesloten met een gepassioneerde versie van Astor Piazzolla's "Lo Que Vendra", is opgedragen aan haar nagedachtenis.

Carla Campapiano studeerde uitgebreid muziek in haar geboorteland Argentinië en beheerste de melodieën en ritmes van candombe, chacarera, milonga en tango. Nadat ze naar de VS was verhuisd en zich in Chicago had gevestigd, speelde ze aanvankelijk alles, van Americana tot muziek uit het Midden-Oosten en zelfs metal. Maar in 2013 leidde ze en droeg ze bij aan arrangementen voor de Yuyo Verde Tango Band, later werd ze artistiek directeur van Bajo’l Puente Productions en creëerde ze de multimediaproductie Borges y El Tango om de muziek van Jorge Luis Borges en Astor Piazzolla te vieren. Na het opnemen van haar eerste album in 2018 toerde ze door Europa.

n 2020 creëerde de fluitiste, een belangrijke pedagoog die haar jarenlange onderzoek naar de geschiedenis van de tangomuziek deelt, de ruimte Ofrendas de la costa y la montaña. De podcast promoot Latijns-Amerikaanse artiesten door hun originele muziek te presenteren, waardoor luisteraars volledige toegang krijgen tot een fascinerende en diverse reeks componisten en muzikanten die zelden in de massamedia worden gezien.

De release van Chicago / Buenos Aires Connections, Vol. I kwam er eind 2018 en Vol. II laat niet alleen Carla Campapiano's uitstekende fluitspel zien, maar laat luisteraars ook horen hoe het klinkt als klassiek, tango's, wereldmuziek en jazz elkaar ontmoeten.

tracks:

1. El Porteñito (Milonga)
2. Zamba Soltera (Zamba)
3. Vieja Viola (Tango)
4. Nocturna (Milonga)
5. Lluvia (Vals)
6. La Pomeña (Zamba)
7. Payadora (Milonga)
8. Lo que vendrá (New Tango)

musicians:

Carla Campopiano - Flutes
Gustavo Cortiñas - Drums & Percussion
Gabriel Datcu - Guitar (tracks 2, 3 & 6)
Zac Selissen - Guitar (tracks 7 & 8)
Kitt Lyles - Bass (tracks 1 & 4)
Alba Guerra - Vocals (tracks 3 & 6)