© Rootsville.eu

Caroline Rose (US)
tiltle: Superstar
music: Synth-pop
release date: march 06, 2020
label: New West Records
info artist: Caroline Rose
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2020


Caroline Rose is een Amerikaanse singer-songwriter die na 2 folk & country albums in 2018 de weg geëffend zag richting pop-rock. Ze werd geboren in "Long Island" maar groeide op in "The Big Apple". Op haar 13-de begon ze met poëtische gedichten te schrijven en studeerde af in 2011. Deze "Superstar" is haar 4de studio album en bevat 11 originals waarmee ze haar skilss als songwriter nog eens in de spotlights komt te zetten.

Caroline Rose heeft het allemaal want alles wat ze aanraakt verandert in goud. In het begin van haar carrière creëerde ze tijdloze folk- en country-geïnspireerde nummers op "America Religious" en "I Will Not Be Afraid", respectievelijk. Haar derde album "Loner" was ondertussen een melodieuze popdazzler gevuld met geestige observaties en slimme teksten. Voor Superstar trekt de inwoner van Long Island opnieuw een nieuw kostuum aan, keert de tijd terug en levert een album af dat klinkt als een Casey Kasem Top-40-lijst uit 1984. Nauwkeuriger gezegd, Rose neemt de synth-pop, R&B en pop van de jaren 80 onder handen en maakt deze terug verbluffend.

Met "Superstar" bewijst ze zichzelf als een hechte satire van beroemdheid, dit dankzij Rose's scherpe verhalen en haar berekende gebruik van vervorming, die de kunstmatige kwaliteit van de nieuwe omgeving van de hoofdpersoon benadrukt.

Onder deze belangrijke verhalen zijn enkele van Rose's meest briljante momenten tot nu toe als indiepopartiest, een duizelingwekkende caleidoscoop van haar eigen vocale talent en kleurrijke artistieke keuzes. Na een vervormd, romantisch snaarintro verandert 'Do You Think We’ll Last Forever' in een retro-pop jam, waarin de zang van Rose wordt gepresenteerd terwijl ze 'do' uitbreidt tot een woord met meerdere lettergrepen in het refrein. "Freak Like Me", een verleidelijk nummer bezaaid met ongerijmde metaforen over liefde, wordt onderbroken door sprankelende pianodouches uit Aaron Embry's "Raven's Song". Zippy hooks zijn wederom te zien op "Pipe Dreams", dat opent met een Mitski-achtige gitaarlijn en dan snel een omweg maakt naar een licht, kinderachtig stalen drum-deuntje dat zeker in je brein blijft steken. Rose's vloeiendheid in de pittige, ongrijpbare taal van pop is nooit duidelijker dan bij Superstar.

tracks:

01 Nothing is Impossible
02 Got To Go My Own Way
03 Do You Think We"ll Last Forever
04 Feelings Are A Thing of the Past
05 Feel The Way I Want
06 Freak Like Me
07 Someone New
08 Pipe Dreams
09 Command Z
10 Back At the Beginning
11 I Took A Ride