© Rootsville.eu

Carrington MacDuffie (US)
tiltle: I'm The One (EP)
music: Singer-songwriter
release: april 24, 2020
label: Indie Extreme
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Carrington MacDuffie

© Rootsville 2018


Carrington's autochtone liefde voor muziek ontstond al in haar vroege kinderjaren in New York toen ze luisterde, danste en zong naar de platen die haar vader, een grote muziekliefhebber, draaide. Namen als Teddy Wilson, Beethoven, Herb Alpert, Hudson River-folk, Schotse marsen, Bob Dylan, classic rock en de Beatles, naast vele andere artiesten. Ze studeerde in New England en Baltimore en woonde tien jaar aan het strand in Los Angeles. Momenteel verdeelt ze haar tijd tussen Austin en Seattle.

In 2018 bracht MacDuffie nog haar full album "Kiss Make Better" uit na een reeks van EP's. Ook deze "I'm The One" valt onder de noemer van EP. Deze "I'mT he One" werd opgenomen in de "Farmland Studios" in Nashville, TN. Elektronische inbreng heeft steeds een grote invloed gehad in de muziek van MacDuffie en zo ook deze EP die opent met titeltrack "I'm The One". Carrington MacDuffie heeft ook een volledig leven buiten de muziek met haar carrière als een veelzijdige stemacteur die heeft geleid tot uiteenlopende werkzaamheden als het vertellen van biografieën van Joni Mitchell, Pussy Riot en Jack Kerouac, en het spelen van een sjamanistische Schotse dwerg in World of Warcraft . Muziek is echter duidelijk een groot deel van haar leven.

Deze "I'm Th eOne" heeft duidelijk meer grip op de rootsmuziek dan het Indie gebeuren, getuige het met Bluegrass geïnfecteerde "Glasgow". Een beetje een knipoog ook naar de stijl van "Of Monsters and Men". Met "The Way You Were Mine" krijgen we enigszins een beetje een cool down na de eerste drie hectische nummers.

tracks:

01 I'm The One
02 Glasgow
03 I See You In My Dream
04 The Way You Were Mine
05 Because I Couldn't Have You

musicians:

Carrington MacDuffie: vocals
David Dorn: keys, synth
Grady Saxman: drums, percussion
Tim Galloway: guitars
Tim Denbo: bass
Jimi Tunnell : vocals on #3
Scott Clark: backing vocals on #1

musicians #5

Carrington MacDuffie: vocals
Carter Arrington: guitar
Dave Madden: keys, synth
Brady Muckelroy: bass
Brian Mendes: drums
Scott Clark: baritone guitar