© Rootsville.eu

Carus Thompson (Aus)
tiltle: Shakespeare Avenue
music: Singer-songwriter
release date: 2020
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Carus Thompson

© Rootsville 2020


Carus Thompson is een singer-songwriter afkomstig uit West-Australië en brengt met deze "Shakespear Avenue" zijn 7de studio album op de markt. Gewoontegetrouw is het album down under al in oktober van vorig jaar uitgebracht maar met de jaarwisseling is dit heogenaamd geen uitzondering. Trouwens op het hoesje staat 2020 vermeld.

"Shakespeare Avenue" verweeft politiek en sociaal commentaar in zijn persoonlijke en menselijke verhalen en behandelt onderwerpen zoals geweld tegen vrouwen, een historisch verhaal over de West-Australische inheemse krijger Yagan en het verhaal van Dylan Voller met diepte en een uitgesproken Australische warmte.

Het album telt 10 songs met als producer Sean Lakeman. Met debuutsingle "Avondale Heights To Sunshine" kregen we >americana die een beetje weg heeft van de "Tulsa Sound" van JJ Cale en reisde Carus voor de opname van dit nieuwe album met zijn hele familie naar Londen om samen te werken met de door Mercury genomineerde producer Sean Lakeman, partner Kathryn Roberts en folkster Seth Lakeman.

Thomspon is een rasechte echte troubadour en een van de hardst werkende muzikanten van Australië. Hij toert de wereld rond als een onafhankelijke artiest met zijn familie op sleeptouw. Zijn verhalende, karaktergebaseerde emotionele liedjes hebben hem al lang vergelijkingen opgeleverd met Springsteen en Mellencamp.

tracks:

01. Ship To Come In
02. End of te Day
03. Avondale Heights to Sunshine
04. Shoulder
05. Yagan
06. Shakespeare Avenue
07. Unless We Go Now
08. Dylan Voller
09. Land’s End
10. You See Through