© Rootsville.eu

Cary Morin (US)
tiltle: Dockside Saints
music: Blues - Americana
release date: 2020
label: independent
promotion: Continental Record Services (CRS)
info artist: Cary Morin

© Rootsville 2020

 

Deze plaat biedt een nieuwsgierige luisteraar een scala aan muziekstijlen die allemaal zijn gepolijst zonder enige originele glans te verliezen.

Als je een liefhebber bent van de vele verschillende stijlen van Americana, waaronder Southern-gumbo in bayou-doses, briljant geïnterpreteerd door een Native American, is deze schijf iets voor jou. Dan levert gitaarvirtuoos Cary Morin royaal op een hete dampende schotel, een jambalaya van smaken - intrigerend en meeslepend. Morins fingerpicking gitaar is stijlvol en zijn warme, rauwe stem past bij het geheel.

We trekken uit de startblokken met het vurige "Nobody Gotta Know" en de swingende accordeon van Corey Ledet in combinatie met de dynamische drumbeat van Brian Brignac. "Exception to the Rule", is een prachtige melodieuze ballad, terwijl "Prisoner" begint met kristalheldere fingerpicking en soulvolle zang.

Cary is een Crow-stamlid uit Great Falls, Montana, waar hij zijn voorname stijlen ontwikkelde. Het merendeel van de melodieën zijn vrolijk, aangrijpend zoals op het instrumentale "Bare Trees". Op "Jamie Rae" heeft hij nog steeds die Samudio-klank, maar nu is deze verrijkt met een Dr. John-groove. En de accordeon en de fiddle geven extra energie aan de melodie.

En het gaat verder op de instrumentale jazzy accordeon-aangedreven "Cary's Groove", met opvallende leadgitaren en stampende drumbeat. "Tonight," heeft meer zinderend vioolwerk van Beau, fingerpicking van Morin en donderende drums door Brian. De muzikanten lijken hun aanwezigheid kenbaar te maken zonder ooit in te grijpen. 'Blue Delta Home' is zo goed, geweldig werk. Knap werk is dat allemaal.


tracks:

01. Nobody Gotta Know
02. Exception To The Rule
03. Prisoner
04. Because He Told Me So
05. Tonight
06. Jamie Rae
07. Bare Trees
08. Valley Of The Chiefs
09. Chosen Road
10. Cary's Groove
11. Blue Delta Home
12. Come The Rain

musicians:

Cary Morin: gitaren en zang
Lee Allen Zeno: bas
Eric Adcock: toetsen
Celeste Di Iorio: harmoniezang
Keith Blair & John Fohl: elektrische gitaar
Beau Thomas: viool.