© Rootsville.eu

Casey Hensley (US)
tiltle: Good as Gone
music: Blues
release date: march 20, 2020
label: Vizztone Records
info artist: Casey Hensley

© Rootsville 2020


Casey Hensley is een 25-jarige bluesinger afkomstig uit San Diego, Cal. Vorig jaar zagen we ze op onze podia met ook een passage op "Blues in Schoten". In haar band zagen we toen ook de zoon van de helaas overleden Candye Kane, drummer Evan Caleb Yearsley. In 2017 bracht ze, met aan haar zijde Laura Chavez, heer "Live" album uit. Nu is er haar eerste studio album dat luistert naar de titel "Good as Gone", een album met daarop 9 tracks.


photo Casey Hensley © Rootsville

Alhoewel ze zeer krachtig opent met een howlin' "Good as Gone" is deze Casley Hensley ook van alle markten thuis. Met haar soulvolle en shoutin' voice hoort ze ook thuis in het rijtje van soul, swing en rhyhtm 'n blues. Deze "Good as Gone" werd geproducet door Casety zlef met enige hulp van Laura Chavez. Naast laura Chavez en Evan Caleb Yearsley werkten ook mee Marcos. C op de basgitaar, en Jonny Viau en Steven Ebner als blazers sectie.

Geprezen als de "Best Blues Act" tijdens de San Diego Music Awards 2019 en door de LA Times uitgeroepen tot "a Rising Star", is Casey een jonge vrouw die niet volgens de regels speelt en muziek maakt met 100% hart. Casey baant zich haar eigen weg en legt het allemaal uit zodat de wereld het kan horen.

Ook met "If I Pray" komt Casey bijzonder rauw uit de hoek. Trouwens haar rauw en doordringende krachtig stemgeluid is zonder meer haar signature. Met "Be My Baby (What Do You Say?)" krijgen we dan een totaal andere Casey te horen, eentje uit de era van swing en rock 'n roll. Bij het soulvolle "Love Will Break Your Heart" doen ook de blazers meer dan hun werk. Veelal ook slowbluesjes op deze "Good as Gone" zoals het mooie "Searching For A Man", hoe? zat deze niet achter het drumstel.

Ze gaat er hier swingend uit met "All In" en daarmee laat Casey Hensley duidelijk horen dat ze van alle markten thuis is...diversiteit troef!

tracks:

01. Good As Gone
02. You Should Be So Lucky
03. If I Pray
04. Be My Baby (What Do You Say?)
05. Love Will Break Your Heart
06. Searching For A Man
07. What’s A Woman To Do
08. Don’t Want It To Stop
09. All In

musicians:

Casey Hensley
Laura Chavez
Evan Caleb Yearsley
Marcos C
Jonny Viau
Steven Ebner