© Rootsville.eu

Catfish (UK)
tiltle: Exile - Live in Lockdown
music: Bluesrock
release date: december 01, 2020
label: independent
promo: Monkeyman
info artist: Catfish

© Rootsville 2020


Met deze "Exile - Live in Lockdown" staat het conto van de Britse bluesrock formatie "Catfish" op vijf. Na twee eerdere full CD's en een EP met een tribute aan BB King en "Burned Bridges" uit 2019 waren deze Britse Bluesrockers nu gefocust op een "Live" album. Hun stevige bluesrock leunt zelfs dicht aan bij de rock uit de 70-tiger jaren zoals we die kennen ven bands als deep Purple en Thin Lizzy. Catfish werd al tot 5 maal toe genommineerd voor de "British Blues Awards" en bereikten op korte termijn al heel wat in binnen- en buitenland.

"Exile - Live in Lockdown" wordt uitgebracht als een pakket met zowel CD als DVD. 2020 is pp zijn zachtst gezegd een vreemd jaar. De "Lockdown" is in maart gestart om COVID te bestrijden. Net als alle andere muzikanten waren al onze komende data geannuleerd of verplaatst, zowel in het VK als in Europa. Omdat de situatie in de zomer enigszins afnam, we werden benaderd door Blues Maastricht Festival in Nederland om een volledige band live stream te doen. We hebben de kans aangegrepen om live en luid te spelen als een volledige band met als gevolg deze ""Exile - Live in Lockdown".

De band speelde al meer dan 5 maanden niet samen. Ondanks daarom hebben we besloten om af te zien van repetities, zodat de opwinding en energie voelbaar zouden zijn en duidelijk. En wij geloven van wel. Het is een liveshow van een uur zonder publiek in de kamer vanwege beperkingen die destijds van kracht waren, slechts een skeletploeg van getalenteerde technici. Het is niet iets dat ooit was gepland, maar als wat dan ook, het is een momentopname van 2020 en van de opwinding en opgetogenheid van de hereniging van Catfish met het podium temidden van donkere tijden.

"Broken Man" trapt dit lockdown live meesterwerk af met een intensief en vol optreden dat fantastisch klinkt. Het bouwt op met zware riffs, zware zang en explosieve refreinen, maar ook met de serene solomomenten die je op het puntje van je stoel houden. Dit is een rockopera van 11 minuten plus om mee te openen, en toont het volledige scala van Matts vaardigheden in één nummer.

In totaal vinden we op de CD 10 nummers terug daar waar de DVD de fans 2 bonus tracks komt te brengen. De tien nummers die hier te horen zijn, hebben allemaal de "catfish" signature en laten duidelijk het enorme talent zien van Matt Long, zowel als gitarist en zanger en Paul Long als Hammond en pianist. Afsluitend is er 'Exile' en dit is weer een dat meer dan 10 minuten bedraagt.Langzaam en weloverwogen beginnen voordat we voelen dat de intensiteit toeneemt en je meeneemt naar een uitbarsting en een upgrade van het tempo. Een fantastische finale.

tracks:

01 Broken Man
02 Break Me Down
03 Ghosts
04 Soulbreaker
05 The Root Of All Evil
06 The Big Picture
07 Better Days
08 Archangel
09 Too Far To Fall
10 Exile

Bonus tracks on DVD only:
Up In Smoke
Leading Me On

Musicians:
Matt Long: Guitar & Vocal
Paul Long: Keyboards & Vocal
Adam Pyke: Bass
Kev Hickman: Drums