© Rootsville.eu

César Orosco and Kamarata Jazz (Cub/Ven)
tiltle: Rooted Forward
music: Jazz
release date: october 16, 2020
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist: César Orosco


© Rootsville 2020


Op 16 oktober 2020 stelt César Orozco zijn album "Rooted Forward" voor, het vierde album van César Orozco en Kamarata Jazz. Als pianist, componist, arrangeur en pedagoog (die toevallig ook een klassiek geschoolde violist is!), Heeft Orozco altijd de rijke muzikale tradities van Cuba en Venezuela gevierd, de twee plaatsen die het meest hebben geïnformeerd over zijn muzikale opleiding en opvoeding. Rooted Forward blijft die muzikale nalatenschappen eren, maar toont ook meer van Orozco's compositorische bekwaamheid dan tot nu toe te zien was.

In totaal zijn 17 muzikanten in actie op Rooted Forward, waaronder saxofonisten Antonio Luis Orta en de Grammy-genomineerde Troy Roberts, trompettisten Tyler Mire en Alex Norris, trombonist Luke Brimhall, akoestische bassist Gabriel Vivas, percussionisten Roberto Moreno, Pablo Bencid, Fran Vielma, en Diego "El Negro" Alvarez, en Jorge Glem op de viersnarige Venezolaanse cuatro.

Hoewel het album is geworteld in traditionele ritmes en genres uit Venezuela en Cuba, zoals danzón, son, chachachá, joropo, Venezolaanse wals en merengue, en Afro-Cubaanse/Venezolaanse muziek, bevat het ook hedendaagse harmonieën, melodieën, oneven meters, improvisatie en ongebruikelijke instrumentaties - een geluid creëren dat vooruitgaat ondanks de grondelementen die in elke melodie aanwezig zijn.

Met Rooted Forward bewijzen César Orozco en Kamarata Jazz dat een hart voor traditie en een neus voor vernieuwing muzikaal niet onverenigbaar zijn. Orozco verwoordt het zo: “De oude en mooie boom van je tuin met lange en diepe wortels die naar beneden groeien, geeft je plotseling een nieuwe, heerlijke en andere soort 'vrucht' door een speciale 'meststof' die je ging gebruiken om te nemen zorg ervoor. De boom is geëvolueerd naar een nieuw soort boom, een boom die je in de toekomst nog meer zal verrassen met veel nieuwe en verschillende ‘vruchten’. ''

tracks:

01 Heavy Wave
02 Como Dice Danillo
03 Chacha Para Purr
04 Rooted Foreward
05 Tierra Valiente
06 Spiral City
07 Volao Rumba
08 Sueño Y Anhelo
09 Con Mi Tambor