© Rootsville.eu

Chad Lb (Virtual Big Band) (US)
tiltle: Quarantine Standards
music: Jazz
release date: august 21, 2020
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Chad Lb

© Rootsville 2020


Opgesloten zitten terwijl er buiten een wereldwijde pandemie woedt, is verre van de ideale situatie om muziek te maken. Maar terwijl de plotselinge vraag naar virtuele uitvoeringen menig muzikant heeft doen klauteren om hun routers te upgraden en uit te zoeken wat ze moeten aansluiten op wat ze hun geluiden over de hele wereld kunnen streamen, heeft Chad LB een voorsprong in deze vreemde nieuwe realiteit.

De veelgeprezen saxofonist, die meer tongdraaiend bekend staat als Chad Lefkowitz-Brown, is al lang een pionier in het bereiken van het publiek via digitale middelen. LB verzamelde nuttige richtlijnen van pop-savvy werkgevers zoals Chris Botti en Taylor Swift en heeft meer dan 150.000 volgers verzameld op platforms zoals Instagram, Facebook en YouTube, en het is bekend dat clips van zijn band meer dan 20.000 views op één dag hebben.

LB hoefde dus geen inhaalslag te maken als clubs werden gesloten en concertagenda's werden gewist voor de nabije toekomst. In plaats daarvan besloot hij het meeste uit de tijd te halen die hij ooit zou hebben doorgebracht met reizen over de hele wereld en een opwindend publiek. Het nieuwste album van de saxofonist, Quarantine Standards, ontdekte dat hij zowel een lang gekoesterde droom realiseerde als een enorme logistieke uitdaging aanging: zijn debuut bigbandsessie opnemen door 18 geïsoleerde muzikanten samen te brengen om de Chad LB Virtual Big Band te creëren.

Het album verzamelt acht favoriete standaards, variërend van het Great American Songbook tot meer klassiekers van een recentere vintage van Antonio Carlos Jobim en Stevie Wonder. Met sprankelende nieuwe arrangementen van LB's langdurige medewerker Steven Feifke, toont Quarantine Standards 18 geweldige muzikanten die spelen met een geest en kracht die de fysieke afstand tussen hen logenstraft.

Dat betekende niet dat de moeite die het kost om zo'n prestatie neer te zetten, minder uitdagend was. Elk van de nummers op het album werd samengesteld door instrumentalist door instrumentalist, beginnend met de bas en verder door de rest van de ritmesectie, vervolgens op de lodenhoorns gevolgd door hun tegenhangers van de sectie en tenslotte solisten.

tracks:

01 Easy To Love
02 Giant Steps
03 Superstition
04 My One and Only Love
05 Softly
06 Autumn Leaves
07 Corcovado
08 Cherokee