© Rootsville.eu

Charles "Big Daddy" Stallings (US)
tiltle: Going Back Home
music: Blues - Soul
release date: 2020
label: Tai Jeria Record Company
info artist: Charles "Big Daddy" Stallings


© Rootsville 2020


Charles "Big Daddy" Stallings groeide op in een omvangrijk gezin in North Carolina. Door zich toe te legen op de blues kon hij ook ontsnappen uit het alledaags leventje van de Amerikaanse ‘farmers’. Na ontsnapt te zijn aan het familiale leventje verhuisde hij na zijn legerdienst richting Oostkust. Als ‘fan’ van Jimmy Reed vinden we op zijn albums wel altijd wel een nummertje terug en ook op deze nieuwe ‘Slow Rollin’’ is dit het geval.

Na zijn vorig album ‘Slow Rollin'’ uit 2016 is deze "Going Back Home" zijn 6de album dat hij op de markt brengt. Zijn streden om er telkens met zijn ‘The Bluez Evolution Band’ een feestje van te maken weerspiegelt zich perfect in zijn albums. Charles ‘Big Daddy’ dat is blues maar met een heel hoog soul gehalte en daar doen de band zeker en vast hun inbreng mee.

Op het nieuwe album vinden we 10 nummers terug en bezingt hij het lof van North Caroline op opener "Going Back Home". Zo swingend en soulvol dat er na een part 1 ook een part 2 aanwezig is. "Pick Up Line" is een autobiografisch nummer en ook al bespreekt hij namen als Muddy Waters toch is dit voor mezelf een weerzien met de Philly sound van o.a. Barry White.

Met het daaropvolgende "Grazing In The Grass " is de Philly soul niet al te ver weg. Zowel "Momma" als "Grandpa!" zijn dan weer soulvolle bluesjes en misschien wel mijmerende herinneringen aan zijn familie. Zijn tijd een beetje vooruit komt er met "Sad Sad Christmas" een Delta bluesje op ons af. "Tonight Tonight" is dan weer een floorfiller dit met Viola Wills indachtig. 70-ties Soul staat als een paal boven water op deze "Going Back Home" met heel wat nostalgisch gevoel voor het genre.

tracks:

01. Going Back Home, Pt. 1
02. Going Back Home, Pt. 2
03. Pick Up Line
04. Grazing In The Grass
05. Momma
06. Grandpa!
07. Sunny Day
08. Sad Sad Christmas
09. Tonight Tonight
10. Sad Sad Christmas (Radio Edit)