© Rootsville.eu

Charlie Sutton (US)
tiltle: Primitive Songs For Modern Times
music: Roots
release date: 2020
info artist: Charlie Sutton

© Rootsville 2020


Charlie Sutton is een singer-songwriter en multi-instrumentalist die is opgegroeid in de Pacific Northwest en de Midwest. Zijn zelf beschreven "country-fried-folkabilly" -stijl is stevig geworteld in traditie, toch resoneren zijn deuntjes met een moderne, indie-folk flair. Charlie woont in Boise, Idaho en co-fronted de moeras-bluesband, Curtis-Sutton & the Scavengers. Charlie's speelt momenteel met zijn band, Charlie and the Changelings vanuit Boise, Idaho.

Ook hier in België is Charlie Sutton geen totaal onbekende al heeft hij hier zijn naam en faam in het rootswereldje en niet de blues scène. Nu is er onder zijn eigen naam het album "Primitive Songs For Modern Times" verschenen met daarop lieft 16 nummers. Ook op dit album doorkruist Charlie het landschap van rootsmuziek en aanverwanten.

"Slick Willie (The Ballad Of Willie Sutton" werd geselecteerd om als single de voorbode te betekenen van het album. Doorsnee zijn het allen nummers die onder de noemer roots kunnen worden gecategoriseerd maar met "Heart in A Can" leunt hij toch enigszis aan bij de blues, net als bij "Radioactive Hound" en daar zal zeker de inbreng van de mondharmonica iets mee te maken hebben.

"Banjo Lament" het kan niet anders of bij dit zeer korte klaaglied speelt het instrument de banjo een grote rol. Een istrument dat terug in de spotlights komt te staan op "Huckleberry Henry & Molly Morel", een ietwat vevormd country bluesje met bluegrass affiniteit. Het lijkt er op of het album in mono modus is opgenomen en sluit af met het dromerige " Incinerator".

tracks:

01 Someone New
02 Penitentiary
03 High Heels
04 The Old Wharfrat
05 Slick Willie
06 Heart in A Can
07 Radioactive Hound
08 Banjo Lament
09 Modern Man
10 High Desert
11 Huckleberry Henry & Molly Morel
12 Windy
13 Dust Devils
14 Good Time Gal
15 Had a Dream
16 Incinerator