© Rootsville.eu

Chickenbone Slim (US)
tiltle: Sleeper
music: Blues - West Coast
release date: march 02, 2020
label: Lo-Fi Mob Records
info artist: Chickenbone Slim
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2020


In 2017 namen we ook al zijn album "The Big Beat" onder handen en nu is er deze "Sleeper". Chickenbone Slim is een bluesman, die je solo of met maximaal een 6-koppige band van top lokale traditionele bluesmuzikanten kan beluisteren. "CB" kan verschillende shows spelen, van laag volume achtergrondmuziek tot festivalconcerten, van traditionele vette blues tot up-tempo jump swing. Hij stemt de show altijd af op de situatie. Op zijn website prijkt de quote "Blues At His Best" iets wat we kunnen beamen mede doordat het nooit of nimmer vervelend wordt.

Van gritty soulful blues over rockabilly, country blues tot aa,n de altijd vrolijk klinkende "West Coast", hij heeft het allemaal in zich. Blues from San Diego, Cal. Opmerkelijk is dat Chickenbone Slim na jaren basgitaar te spelen pas in 2011 begon gitaar te spelen. Daarvoor werkte hij samen met namen als Tomcat Courtney, Big Jon Atkinson en jawel, Scottie 'Mad Dog' Blinn. na "Gone" uit 2016 is dit het 3de album van deze Chickenbone Slim.

Op dit album krijgen we gastoptredens van onder meer Laura Chavez en "Kid" Anderson. Het is ook in de "Greaseland Studio" van Anderson in San Jose dat het album werd ingeblikt. Chickenbone Slim speelt al meer dan 25 jaar blues. Een blues die soms primitieve, stoere, blote knokkel elektrische blues voortbrengt.

Opener is het "West Coast" bluesje "Vampire Baby" waanra we met "Tougher Than That" eentje krijgen dat bij Kim Wilson zou kunnen thuis horen. Een uptempo country rock 'n roll dan met "The Ballad of Dick". Met nummers als "My Bad Luck", het rockabilly getinte "Ride" en "de ballad "Helpless" grasduint Chcikenbone Slim in de diverse blues stijlen wat voor de nodige diversiteit komt te zorgen en deze "Sleeper" niet verveelt.

tracks:

01 Vampire Baby
02 Tougher Than That
03 The Ballad Of Dick
04 Strollin' With Chickenbone
05 My Bad Luck
06 Ride
07 Helpless
08 Little Victory
09 Dignity
10 These Things Happens

musicians:

Chickenbone Slim
Scot Smart
Troy Shadow
Andres Crane
Marty Dodson