© Rootsville.eu

Chris Holm (US)
tiltle: One Man Country Blues Band
music: Country Blues
release date: 2020
label: Independent
info artist: Chris Holm

© Rootsville 2020


Alweer een leuke ontdekking, deze Chris Holm. Holm is een countrybluesmuzikant uit Minneapolis, Minnesota en is een echte fingerstyle-gitaarplukker en mondharmonicaspeler.

Hij kanaliseert de levenslustige levendigheid van Charley Patton, bonkt op zijn koffertrommel, valt zijn gitaarsnaren met overgave aan en schreeuwt mee met een grindig gehuil, om later de eenzame geluiden van een treurige slide gitaar en een bluesjodel te kanaliseren.

Ondanks zijn roots in Noord-Minnesota, heeft Chris 'zich in intieme verbinding gevormd met de muziek van het Amerikaanse Zuiden. Geboren en getogen in de kleine gemeenschap van Clearbrook, in de buurt van de bovenloop van de Mississippi, heeft het muzikale erfgoed van de rivier zijn hele leven een sterke indruk op hem gemaakt. Opgegroeid op de muziek van Hank Williams, Johnny Cash, Bob Dylan, Flatt & Scruggs, The Beatles en Creedence Clearwater Revival, dook hij uiteindelijk in de helden van zijn eigen helden en ontdekte een diepe waardering voor countryblues en hillbilly countrymuziek. Sprinkles van zijn Scandinavische afkomst voegen een unieke smaak toe aan zijn muziek voor een geluid dat zowel oud als vertrouwd maar toch fris en origineel is.

Al wat hij heeft meegedragen zijn nu vervat in zijn nieuwe plaat met een fris geluid en een sound die elke liefhebber wel weet te bekoren.

tracks:

01 Head in the Sand
02 Bs Valley Blues
03 Hello Muddy River
04 Sobbin' in My Sleeve
05 Gravel Road Blues
06 I Am a Stone
07 Mississippi Moonshine
08 You're Gonna Miss Me
09 Dreaming My Way Down the Road
10 Green & White Chevy