© Rootsville.eu

Chris McCarthy (US)
tiltle: Still Time To Quit
music: Jazz
release date: april 03, 2020
label: Ropeadope
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Chris McCarthy

© Rootsville 2020


Chris McCarthy, bekend als "een van de meest indrukwekkende en originele pianisten in de New Yorkse jazzscene" door Hot House Jazz Magazine, is verheugd om de release van zijn Ropeadope-debuut "Still Time To Quit" op 3 april aan te kondigen. Met dit album stapt McCarthy op de voorgrond als een unieke componist en bandleider nadat hij zichzelf voor velen als eerste call sideman heeft gevestigd. McCarthy's band van improvisatoren van wereldklasse omvat trompettist Takuya Kuroda, saxofonist Michael Blake, bassist Sam Minaie en drummer Jongkuk Kim.

Chris McCarthy, een veelgevraagd sideman, is te horen op tal van recente edelstenen. Hij steunde de beroemde trompettist Jason Palmer bij zijn vrijlating At Wally’s Vol. 1, Sasha Berliner op haar veelgeprezen nieuwe album Azalea, en twee releases voor Ropeadope: Jared Sims 'The New York Sessions en Akinola Sennon's Cousoumeh. Op het podium is McCarthy te vinden in duet met zanger Clotilde Rullaud, spelend met veelgeprezen bandleiders Jerry Bergonzi, Ben Allison en Dan Blake en begeleidende snelgroeiende leeftijdsgenoten Tony Glausi en Vanisha Gould.

Terwijl McCarthy de bandleider is en alle composities van hem zijn, is "Still Time To Quit" een groepsinspanning door ontwerp, met dezelfde band op alle 8 tracks. Takuya Kuroda is een snel rijzende ster met twee veelgeprezen albums op zijn naam: Rising Son en Zigzagger. Michael Blake is al meer dan 30 jaar een blijvende aanwezigheid in de scene van New York en speelde met iedereen, van Charlie Hunter tot Oliver Lake. De ritmesectie wordt afgerond door de standvastige bassist Sam Minaie (Tigran Hamasyan, Melody Gardot) en McCarthy's oude medewerker Jongkuk (JK) Kim, die links en rechts op nieuwe releases verschijnt.

Hoogtepunten van het album zijn "Ready Steady Here You Go" met ongelooflijk energieke solo's van Kuroda en Blake en een aanstekelijke go-go funkgroove; "Valedictorian Driver", wat een herbeeld is van rapper Noname's "Diddy Bop"; en "That's All You Get", een wervelwind van off-axis uptempo-swing (en inderdaad, het enige swing-nummer dat je krijgt).

De titel van het album in de wang komt van het idee dat ongeacht het niveau van succes dat je als muzikant bereikt, er altijd mensen zullen zijn die zeggen dat een duurzame carrière in de muziek onmogelijk is. Voor McCarthy is er altijd "Still Time To Quit" met muziek, maar er is ook tijd om je creatieve en professionele dromen en doelen te vervullen. Met dit stralende debuut voor Ropeadope begint McCarthy’s die doelen te bereiken.

tracks:

01 That's All You Get
02 Ready Steady Here You Go!
03 Shockingly Effective
04 Toasty
05 Valedictorian Driver
06 Happy Tired
07 The Nightmares
08 Bury Me In Times Quare (Underneath The M&M Store)