© Rootsville.eu

Christian Kjellvander (SE)
tiltle: About Love and Loving Again
music: Singer-songwriter
release date: october 30, 2020
label: Tapete Records
promotion: Klanderman Promotion
info artist: Christian Kjellvander

© Rootsville 2020


Christian Kjellvander groeide op in de VS en verhuisde pas op latere leeftijd terug naar Zweden. Op zijn debuut soloalbum 'Songs From A Two Room Chapel' zijn de invloeden van beide landen te horen. Voordat hij solo ging had hij in 1994 eerst de Zweeds rockband "Loosegoats" opgericht waarmee hij in 1995 de EP "Small Lesbian Baseball Players" uitbracht. In 2001 kwam er de split waarna ze in 2009 terug samen kwamen voor een reunie en in 2012 nog het album "Ideas for to Travel Down Death's Merry Road" uitbrachten.

Zijn solo carrière bleef evenwel op de voorgrond met een resum van albums met als voorlaatste "White Hxmans" dat in 2018 werd uitgebracht. Nu is er deze "About Love and Loving Again" met daarop 7 nieuwe nummers. Ondanks het kleine aantal nummers verheft Christian met zijn doordringende stem en deze "About Love and Loving Again" tot een meer dan volwaardig album. Het album kwam tot stand in een omgebouwde kapel ergens in het Zweedse hinterland. De zeer innemende opener "Baptist Lodge (The Galaxy)" ontleent zijn naam aan deze kapel.

Ook al groeide hij op in Amerika toch leunt zijn muziek bijzonder dicht aan bij de muziekcultuur van zijn hedendaags homeland. De nummers drijven voort op het soms mysterieuze gevoel dat je krijgt bij het luisteren naar deze Zweedse singer-songwriter. Op het suggestieve "Cultural Spain" krijgt hij vocaal ondersteuning van zijn partner, de Zweedse zangeres Frida Hyvönen. Ze stond ook in voor de cover van dit album. Nummers als "Trouble" en "No Grace" zijn spinsels waarbij hij zijn skills voor deze muziek ten volle kan laten ontplooien. Even mysterieus als mooi.

Het is moeilijk te vatten waar Christian Kjellvander ons met deze nummers wil brengen maar vast staat dat ze alle zeven daadkrachtig genoeg zijn om deze "About Love and Loving Again" als een fusion tussen rock en jazzrock te ervaren van deze Zweedse Nick Cave.

tracks:

1 Baptist Lodge (The Galaxy)
2 About Love And Loving Again
3 Cultural Spain
4 Trouble
5 Actually Country Gentle
6 No Grace
7 Process Of Pyoneers

musicians:

Per Nordmark: drums
Pelle Anderson: Fender Rhodes, Korg
Christian Kjellvander: vocals, guitars, bass