© Rootsville.eu

Cina Samuelson (SE)
tiltle: Sing With Your Heart and Soul
music: Country
release date: june 26, 2020
label: Cool Country Music
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Cina Samuelson

© Rootsville 2020

 

Haar passie voor muziek begon net toen ze haar eerste stappen kwam te zetten. Als zevenjarige begon ze te zingen voor publiek, met haar eigen begeleiding op een citer en op tienjarige leeftijd werd ze geselecteerd als soliste in het lokale koor. Rond de leeftijd van zeven jaar maakte ze ook kennis met de wondere wereld van countrymuziek door een familielid en op dat moment besloot ze dat land precies was wat ze wilde zingen.

In haar vroege tienerjaren was ze klaar om haar droom te omarmen en ze begon country te zingen op talentenjachten en deed kleinere concerten samen met verschillende muzikanten. Enkele jaren later richtte ze samen met haar broer Berra Karlsson - tegenwoordig een van de meest gehuurde pedaalsteelgitaristen in Zweden - en met een paar vrienden de band Freetown Highway op.

De afgelopen 20 jaar heeft Cina getourd en opgetreden in Scandinavië, Duitsland, Texas en Nashville. Ze produceerde vier albums en twee singles en nam duetten op met de beroemde Amerikaanse countrymuziekartiesten Bobby Flores, Dale Watson, Justin Trevino, Rayburn Anthony & George Highfill. Cina's muziek is gespeeld in de populaire Zweedse film Patrik 1.5 en ze heeft opgetreden op de Deense tv. Cina was lid van de jury van het Zweedse Country Music Championship en ze werd bekroond met de Beste Nordic Artist en het Best Nordic Album.

In 2018 bracht Cina nog de single "Sweet Mama, Elvis and Me" uit als voorbode voor dit jubileum album. Uiteraard staan de singe en de B-Kant ook te blinken op deze"Sing with your Heart and Soul". De opwekkende country van Cina Samuelson staat als een paal boven water en kan vergeleken worden met om het even welke collega uit de Amerikaanse scène. Nummers als "All I Wanna Do On A Saturday Night " zou zo in de charts binnen kunnen komen en kan je vergelijken met de aanstekelijkheid van een Mary Chapin Carpenter's "Down At The Twist And Shout".

Dit jaar viert Cina zowel 40 jaar als countrymuziekartiest als 20 jaar als solo-act. Dit dubbele jubileum wordt gevierd met een nieuw, persoonlijk album, "Sing with your Heart and Soul". Het plan was om dit jubileum ook te vieren met een jubileumtournee, maar vanwege de Corona-pandemie zijn de lente- en zomertours geannuleerd, maar kun je online van Cina's muziek genieten - in een gestreamd concert en via het nieuwe album. Cina a real cool country cat, and we're back happy again...10 country chartbusters!

tracks:

01 How Long Is Forever
02 New Morning
03 Connie and Loretta
04 Why Can't We Talk Anymore
05 All I Wanna Do On A Saturday Night
06 Sing With Your Heart and Soul
07 Give a ig to the Band
08 I'll Miss You
09 You and Me
10 Sweet Mama, Elvis and Me