© Rootsville.eu

Coco O'Connor (Can)
tiltle: When I Was Your World
music: Americana
release date: 2020
label: Bonfire Music group
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Coco O'Connor

© Rootsville 2020


Na het uitbrengen van haar debuutalbum in 2015, begon Coco snel een aanhang te bouwen, samen met het vestigen van haar kenmerkende geluid. Ze bracht het naar een nieuw niveau met de EP met zeven nummers uit 2018, This Ol ’War, die onafhankelijk werd uitgebracht. Het kreeg al snel lovende kritieken en werd begin 2019 geëerd met een prijs van de International Acoustic Music Awards (IAMA) tijdens hun 15e jaarlijkse ceremonie als erkenning voor haar nummer 'The Devil, A Wounded Man, And Me'.

Begin 2019 keerde Coco terug naar de studio en was vastbeslotener dan ooit om terug te keren naar haar muzikale begin. 'Het heeft veel te maken met teruggaan naar mijn roots waar ik ben opgegroeid', zegt Coco. De belangrijkste katalysator voor de ontwikkeling van het album was het ondertekenen van een platencontract bij Bonfire Music Group. Na het vormen van een band voor een muziekfestival in 2018, bracht Coco die inspiratie naar een geheel nieuw hoogtepunt door de volledige band in de studio te brengen om op te nemen op haar nieuwste release, When I Was Your World.

Oorspronkelijk schreef O'Connor "When I Was Your World" na de geboorte van haar eigen dochter, maar uiteindelijk vond ze universele betekenis in het lied. "When I Was Your World" verschijnt op O'Connor's aanstaande nieuwe album, dat in maart uitkomt. Geproduceerd door Bill McDermott, die bekend staat om zijn werk met artiesten als George Strait en Emmylou Harris, volgt het record de overwinning van O'Connor in 2019 op de International Acoustic Music Awards in de categorie Bluegrass / Country, voor haar lied "The Devil, a Wounded" Man, and Me"

Uit het openingsnummer van het album 'Honey Bee' is het duidelijk dat de zangeres de plaat op een vernieuwde manier benadert. Met andere hoogtepunten zoals het uitgeklede nummer 'Trophies and Tiaras' en 'White Horse', dat samen met hit songwriters Mark Narmore en Stephanie Brown is geschreven, is er een verscheidenheid aan verschillende elementen die een combinatie van Americana, Folk, Roots en zelfs omvatten Bluegrass-invloeden.

tracks:

01 Honey Bee
02 White Horse
03 When I Was Your World
04 I Don't Wanna Fight
05 No Better Woman
06 More Than Enough
07 Mercy
08 Something To Believe In
09 Silver Queen
10 Trophies, Tiaras and I Love You's