© Rootsville.eu

Col Ray Price (US)
tiltle: Raw Country Blues
music: Acoustic Blues - Country Blues
release date: 2020
label: independent
info artist:
Col Ray Price

© Rootsville 2020


Col Ray Price is een echte student van de blues. Het vruchtbare Mississippi-water stroomt door zijn aderen, een man die meer geïnteresseerd is in dat meeslepende rootgeluid van Robert Johnson en Leadbelly dan in Brittany Spears. Het geluid dat Rock'n'Roll en Country heeft voortgebracht en hij is authentiek!

Slidegitaren en een raspende stem waar Howlin ’Wolf trots op zou zijn. Overdag een houtbewerker en 's nachts een bluesman. In de woorden van Sonny Terry en Brownie McGee, "hij is gewoon een blanke jongen die verdwaald is in de blues". De man is de real deal, niet iets dat opnieuw werd verpakt voor massaconsumptie. Col Ray Price speelt aanstekelijke ritmes en zingt in de stijl van de oude blues-shouters en hollers van de Amerikaanse zuidelijke landen die geboorte gaven aan Big Joe Turner en Son House en laatstgenoemden van RL Burnside en Robert Belfour. Van "House Rock’n Blues" tot "Mississippi Hill Country Blues", de pure rootsmuziek in wat nu wordt bestempeld als het "Fat Possum" (Mississippi) geluid.

Dit is een plaat die je recht in de buik treft en ik was er onmiddellijk weg van. De man weet duidelijk waar hij mee bezig is. Geweldige rockende deuntjes waar de heer RL Burnside trots op zou zijn, het heeft die smerige gitaarklank in combinatie met dat terugkerende pub-doordrenkt geluid als het te laat wordt en iedereen te veel bier heeft gedronken en alle heupen beginnen the shaken. Col perst hier zowaar 16 nummers op zijn laatste album en elk nummer om te beter.

Man, deze Col Ray Price is echt HOT !!! Je wil meer, je wil meestampen en je wilt dat het nooit ophoudt. Knappe schijf !!

 

Tracks:

01. South Bound Line
02. Don't Turn Your Back
03. Mr Boss Man
04. Buy Myself A Guitar
05. This Year Be Gone
06. Doing What We Do
07. Walking Blues
08. Don't Go Baby
09. Shivers
10. It's Changed Again
11. Don't Be Late
12. Ain't Goin Down
13. Can I Follow You Home
14. A Hundred And Three
15. So Tired
16. Folk Is The Devils Music