© Rootsville.eu

Copperhead County (NL)
tiltle: Brother
music: Southern Rock
release date: january-september, 2020
info artist: Copperhead County
label: Continental Record Services (CRS)

© Rootsville 2020


Copperhead County wist in zeer korte tijd hun reputatie als serieuze southern rock band uit te bouwen. Geïnspireerd door Blackberry Smoke, The Outlaws en vele andere klassiekers, weet Copperhead County dat warme zuidelijke gevoel te vangen. Ze weten hoe Southern Rock bedoeld is.

Meestal originele liedjes over alles in het leven, gebracht door Corvin Silvester's intense en warme stem. Robert van Voorden zorgt voor het typische Copperhead County gitaargeluid en gevoel. Het orgel van Jordy Duitscher zorgt ervoor dat alles aan elkaar wordt gelijmd zoals het hoort. Ritmesectie Alex Stolwijk (drums) en Niels Budel (bas) zorgen voor de kracht van de nummers om er een prachtige mix van zuidelijke rocknummers van te maken. De rauwe klankkleur van zanger Corvin Silvester speelt een voorname rol bij deze "Copperhead County" en waar mogelijk schuiven achtergrondzangers Ashley de Jong & Marja Boender aan om de band naar een compleet nieuw niveau te tillen. Nu onderweg als onderdeel van de “Brothers” tour 2020. Deze heeft hen tot nu toe door Nederland, België en Duitsland gevoerd.

Toetsenist Jordy Duitscher en gitarist Robert van Voorden zijn van bij de oprichting mede ook de stuwende krachten achter deze band. In april 2020 werd de single Sound of summer uitgebracht. Dit nummer werd geproduceerd door de Amerikaanse producer Matt Wallace. In juni verscheen de video behorende bij de albumversie van het nummer Not even the Wind. Daarnaast werd bekend dat de band gaat samenwerken met platenmaatschappij Continental Record Services (CRS). Onderdeel van deze deal is onder meer dat zij het album Brothers en re-release zal krijgen in september 2020.

En zo gaat het snel met het veelbelovende bandje uit Nederland, dat op countryrock en southern rock geïnspireerde ongecompliceerde gitaarmuziek brengt. Amper een jaar na hun oprichting in 2018 brachten ze een EP uit met als titel "Enjoy The Ride" en brengen ze nu met deze "Brothers" een pure Southern rock sound. Na Steve Earl's "Copperhead Road" is er nu ook het stevig rockende "Copperhead County".

tracks:

01 Be Different
02 Not Even the Wind
03 Brothers
04 Horizon
05 Bring On the Rain
06 Pacific Street
07 Tskaro
08 Wide Plains
09 With You Again
10 Southern Feeling