© Rootsville.eu

Dan German (UK)
tiltle: Never Settle
music: Singer-songwriter - Americana
release date: october 30, 2020
label: Suburban Records
info artist: Dan German

© Rootsville 2020


Als we het over een globetrotter hebben kan deze Dan German wel tellen. Oorspronkelijk komt hij uit Londen. Hij speelde shows in Noord-Amerika en Europa als support van artiesten als Scott Kelly, Peter Katz maar ook voor C.W. Stoneking. Met invloeden als Townes Van Zandt, Guy Clark, Todd Snider, Bruce Springsteen & The Devil Makes Three bewandelt hij een dun lijntje tussen Country, Folk & Blues.

Zijn liedjes gaan over de mensheid met hun alledaagse tegenslagen en de intrinsieke tragische romantiek. Zijn droge humor vervaagt subtiel de grens tussen lachen en verdriet, tussen hoop en leegte. Zijn shows zijn keihard, met emotioneel geladen verhalen en charismatisch eerlijke intermezzo’s. Dan is momenteel woonachtig in Haarlem. Voor deze "Never Settle" wordt het hele project door hemzelf gesponsord.

Op het nieuwe album vinden we 10 nummers terug en opent hij met een Boss-klankleur met "(Lord Have Mercy On A) Ramblin’ Man". Door het beluisteren van deze "Never Settle" wordt het meteen duidelijk dat Townes Van Zandt en de "Boss" enkele van zijn voorbeelden zijn. Heerlijke Americana krijgen we met nummers als "Mortgages & 9-5’s" en "There’s A Little bit Of Evil In All Of Us" ook al zijn de teksten soms ook wat donker.

Op "Homeless Jack" krijgen we wel een stevig rockende Dan te horen waarna "Walk Like A Man" dan weer een ballad is. Afsluiter is "Lost" en zo hebben we toch genoten van de diversiteit op dit album.

tracks:

1 (Lord Have Mercy On A) Ramblin’ Man
2 Mortgages & 9-5’s
3 There’s A Little bit Of Evil In All Of Us
4 Hitchhiker
5 Homeless Jack
6 Traveling song
7 Walk Like A Man
8 Time To Go
9 Never Really Gone
10 Lost