© Rootsville.eu

Dan Krikorian (US)
tiltle: Alive in Costa Mesa
music: Singer-songwriter - Americana
release date: september 25, 2020
info artist: Dan Krikorian
info promotion: JohThema Promotions (Jan Janssen)

© Rootsville 2019


De muziekstijl van Dan Krikorian wordt bepaald door een filmische mix van poëzie, melodie en verhalen die luisteraars een stimulerende luisterervaring bieden. Zijn steeds groeiende reputatie voor het maken van organische en reflecterende folk heeft zijn carrière naar nieuwe hoogten gestuwd. Terwijl de muzikale carrière van Krikorian gestaag vooruitgaat, heeft hij ook zijn aanwezigheid als gastheer en producent van de succesvolle podcastserie Beautiful Work uitgebreid. In de diepgaande podcastserie heeft Krikorian Pulitzer Prize-winnende auteurs, Grammy Award-winnende muzikanten, professionele coaches, atleten, CEO's en nog veel meer ontvangen.

In de zomer van 2018 had hij een verbluffend optreden tijdens de Pageant of the Masters, een OC Fair-residentie van een week in combinatie met de release van zijn nieuwe single "Need Me Bad" en zijn in 2019 5e studioalbum uitgebrachte "Grandeur". Nu is er met deze "Alive In Costa Mesa" zijn nieuwste, met liefst 22 nummers tellende album.

Al jaren bekend als een bedachtzame, humoristische en emotionele live-artiest, nam Krikorian dit eerste live-album op met de krachtige steun van zijn 7-koppige band, The DKB (Dan Krikorian Band) in de zomer van 2019 bij terugkeer van zijn Europese tournee. Het aanstaande album, 25 september 2020, 'Alive in Costa Mesa', werd opgenomen voor een groot, rauw en ondersteunend publiek in Krikorian's geboorteplaats Costa Mesa tijdens de reeks shows van DKB op de Orange County Fair. Het album met 22 nummers toont het talent van Krikorian in zowel intieme solo-optredens in nummers als 'Lyla', als full-band rockers in 'Somethin ’Good', 'High Heels' en 'Maggie'.

Dat deze Dan zich thuis voelt in zijn geboortestad Costa Mesa is een open deur in trappen. Het lijkt alsof iedere muziekliefhebber van Orange County er aanwezig was met als eerbetoon uiteraard het nummer "California" De release van de introspectieve en triomfantelijke single "New England" op 13 november 2020. De single is de eerste van een nieuwe Krikorian EP die in april van 2021 op de markt zal komen. Opgenomen met de opkomende LA-producer Andrew Dawson Heringer in de zomer van 2020, markeert "New England" het begin van een frisse maar vertrouwde richting voor Krikorian stilistisch.

Aan diversiteit is er op deze "Alive In Costa Mesa" eveneens geen gebrek getuige het bijzonder funky "Groovin'". Dizelfde funky grooves zijn ook nog aanwezig op "Need Me Bad". Even een slow down dan met het gevoelige "Know Me". Het akoestisch gebrachte "Costa Mesa My Sweet Mesa" zal ondertussen wel als lokale hymne zijn aangenomen. Het is vervolgens ook lekker wegdromen met nummers als "59th Street" waarna "Lyla" weerom wordt gebracht ditmaal met de volledige band ter zijn beschikking. Outswinger op deze Orange County Fair is dan "Somethin' Good". Job well done....

tracks:

01 Long Days
02 High Heels
03 Words
04 California
05 Groovin'
06 Joe Purdy
07 Need Me Bad
08 Know Me
09 Thief Like That
10 Ulanga (Intro)
11 Ulango
12 Castle Walls (Acoustic)
13 Costa Mesa My Sweet Mesa (Acoustic)
14 Bobby Jones (Acoustic)
15 Lyla (Acoustic)
16 Maggie
17 Fixed On You
18 Crazy Love
19 Don't Look Like You (Intro)
20 Don't Like You
21 59th Street
22 Lyla
23 Yogurt Joke
24 Somethin' Good

musicians:

Dan Krikorian (Lead Vocals, Guitar)
Mike Teague (Guitar, Vocals)
Randy Querry (Bass)
Dustin Robinson (Keys, Vocals)
Jack Carlino (Lead Guitar)
Bruce Gallucci (Saxophone)
Eric Berringer (Drums)