© Rootsville.eu

Daniel Trakell (Aus)
tiltle: Warning Bell
music: Folk-rock
release date: october 02, 2020
label: Dumont Dumont
promo & marketing: It's All Happening (NL) mail
info artist: Daniel Trakell

© Rootsville 2020


Daniel Trakell is een indie/folkrockartiest uit Melbourne, Australië met invloeden uit de jaren 70. Daniel Trakell's dubbelsporige zang en songwritingstijl hebben vergelijkingen getrokken met artiesten als Elliott Smith, Fleet Foxes en vroege Bon Iver. Na het winnen van een Triple J Unearthed-wedstrijd in 2016 bracht Daniel het jaar daarop zijn debuut-EP uit, waarbij de video voor het titelnummer "Paradise" in oktober 2017 debuteerde door Rolling Stone Australia, die de "beklijvende, melancholische isolatie en net- niet-gecentreerde onduidelijkheid.

Nu is er met deze "Warning Bell" zijn volwaardig debuutalbum. Een grotendeels in Nashville opgenomen album onder leiding van Joshua Barber en Gretta Ray, mensen met wie Daniel tijdens de verschillende werksessies sterke vriendschappen sloot. Daarna keerde hij terug naar Australië voor de laatste hand, waarbij het jonge volk de hulp kreeg van zijn landgenoot Gotye, een voormalige succesvolle songwriter, hoewel de twee mannen niet samen zongen.

Warning Bell geeft een prominente plaats aan romantische en dromerige composities waarvoor hij ging grasduinen in het arsenaal van weelderige poëzie en aangrijpende emoties. Het dromerige en soms lichtje rockend lopen als een rode draad doorheen zijn nummers. Openen doet Daniel hier met Wisdom/Boredom, een nummer dat gaat over het ontdekken van de wijsheid naargelang we ouder worden. Met nummers als "Oh Love" kan je duidelijk een link leggen tussen namen als Neil Young.

Warning bell kenmerkt zich door het brengen van prachtige ballads, nummers die net als de klankkleur van Daniel Trakell een gevoeligheid uitstraalt waarbij een zekere sensualiteit uitstraalt. Afsluiter van deze "Warning Bell" is "So Long", een nummer met een zekere emotionele waarde voor hem daar hij het bracht op de begrafenis van zijn eigen vader. Het album wordt uitgegeven bij het Zweedse label "Dumont Dumont".

tracks:

01 Wisdom/Boredom
02 Turnaround
03 Let Me Be
04 Oh Love
05 Come To
06 Warning Bell
07 Me And You
08 Start Again
09 Love Waltz
10 So Long