© Rootsville.eu

Danny Brooks & Lil Miss Debi (US/Can)
tiltle: Are You Ready?
music: Blues - Soul - Gospel
release date: 2020
label: His House Records
info artist: Danny Brooks & Lil Miss Debi

© Rootsville 2020


"Are You Ready" is een nieuw album van Danny Brooks & Lil Miss Debi die opereren vanuit Texas. Als Texassippi Soul Man Danny Brooks en Lil Miss Debi hebben ze de afgelopen 5 jaar veel getourd door Noord-Amerika. Met de voltooiing van twee cd's, "Texassippi Soul Man" (2012) en "This World Is Not Your Friend" (2015) is er nu hun nieuwste release, deze "Are You Ready?".

Danny Brooks 'Texassippi Soul Man', nu gevestigd in Llano Texas, heeft het beste van zowel Texas als Mississippi gemengd en noemt het 'Texassippi'. Hij groeide op met Hank Williams, Solomon Burke, Taj Mahal, John Lee Hooker en de Allman Brothers en Blind Boys of Alabama. Tot zover enige info over Danny Brooks, deze over Lil Miss Debi blijft evenwel mysterieus

Op het album bevinden zich 20 nummers waarvan er juist één enkele cover is te bespeuren, met name John Prine's ,...juist , "Angel From Montgomery". Danny Brooks opent met een nummer genaamd Are You Ready. Net als het mooie blues zijn de vocale kwaliteiten van Lil Miss Debi niet meteen hoogdagen beschoren. Het album is opgenomen in Mississippi, buiten Jackson. Brooks en Lil Miss Debi identificeren zich als Texanadians. De 20 nummers zijn een blend van blues, swampy aanvoelende Americana maar ook van enkele aanstekele gospels.

Om de diversiteit nog opte drijven krijgen we met "Jamaica Sun" zelfs een stukje reggea voorgeschoteld, eentje dat er wel vlot ingaat. Heerlijke soulblues dan weer met "We Do Whatever It Takes" waarna we in een zesde versnelling terecht komen in gospelland met "Let Me Know". Het is de verscheidenheid van de nummers die het album goed maakt en zo komt Lil Miss Debi dan in de spotlights te staan met "Angel From Montgomery".

Soul à volenté dan met nummers als "Coming Home" en de romantisch aanvoelende ballad "Where Will You Stand". Onverwacht komen beide aanzetten met hun kindje op "Rock 'n Roll Was The Baby". Op nummers als " Clim That Mountain" en " Put A Little Rock 'n Roll in Your Soul" nemen ze ons mee op country tour in Texas, alleen goed voor de ambiance. "Without Love" is een blues en gospel gevoelig soul nummer dat er dan weer best mag zijn waarna we richting cotton field trekken met Brownie McGhee met "Me and Brownie McGhee".

Danny Brooks & Lil Miss Debi waren voor mezelf nog een onbeschreven blad en ja vanaf nu voel ik me ook een Texanadian en dus verbonden met hun "Texassippi".....Soms, en zeker met de soulvolle ballads, schijnen ze een lichtje op de Holmes Broters.

tracks:

01 Are You Ready?
02 Jesus Had The Blues
03 Jamaica Sun
04 We Do Whatever It Takes
05 Let me Know
06 No Easy Way Out
07 Angel From Montgomery
08 Coming Home
09 One More Mile (To Mississippi)
10 Rock 'n Roll Was The Baby
11 Where Will You Stand
12 Hold On To Love
13 Broken
14 Clim That Mountain
15 Put A Little Rock 'n Roll in Your Soul
16 Whitout Love
17 Me and Brownie McGhee
18 Tell Me About It
19 When I'm Holding You
20 The Battle