© Rootsville.eu

Darlin' Brando (US)
tiltle: Also, Too ...
music: Country
release date: june 19, 2020
info artist: Darlin' Brando
promotion: KG Music Press

© Rootsville 2020


Deze "Also, Too" mag aanzien worden als het debuutalbum van "Darlin' Brando". Brandon Goldstein (Money & King, Tommy Ash, Merle Jagger) gaat hiermee dieper in op zijn liefde voor countrymuziek met zijn eerste soloalbum "Also, Too ...", dat op 119 juni wordt uitgegeven. Acht originele nummers geïnspireerd door veel leven, bewegen en verder gaan.

Zes nummers werden opgenomen in "The Bomb Shelter" in Nashville met begeleiders de "Streise Bar Band" bestaande uit Adam Kurtz - Pedaalstaal, Storm Rhode - Lead gitaar, Brian Clements - Akoestische gitaar en achtergrondzang en Jeff Malinowski - bas. Verder krijgen we ook nog de inbreng van speciale gasten, Edith Freni op zang en AJ Croce op piano. Twee nummers werden opgenomen in Bloomington, IN met Ryan Payton engineering, zang, akoestische gitaar, mando en pedaalstaal.

Zijn nummers en de bands waarmee hij verbonden is, gaan al een tijdje meer in de richting van folk en country, maar het was de tijd die hij in Bloomington, IN en Nashville, TN doorbracht, die de inzet voor het maken van een album van originele countrymuziek. De verbluffende zangers, songwriters en spelers die ik zag optreden en waarmee ik samen met de honky-tonks en andere legendarische locaties in deze grote steden optrad, geven de nummers op dit album hun eigen richting. "Also Too...en een beetje emotionele bagage van de afgelopen vijf jaar of zo.

"Also Too..." bevat ook twee duetten met zijn mooie en getalenteerde vrouw, Edith Freni, die ook een aantal van de nummers heeft meegeschreven en ook harmonieën op andere nummers levert. Een album dat ver weg is van de duistere tijden waarin we nu leven. Een moment om terug even de zon te zien schijnen.

tracks:

01 When You Don't Fight
02 Those Old Demons
03 Therapy
04 Weeds and Flowers
05 Crumbling Marriages
06 Last Call
07 Year One
08 The Old Man and the Kid