© Rootsville.eu

Dave Fields (US)
tiltle: Force Of Will
music: Bluesrock
release date: july 3, 2020
label: FMI Records
info artist: Dave Fields

© Rootsville 2020


New Yorker Dave Fields staat bekend om zijn sterke bijdrage aan de 'modern blues', vanaf zijn 14 jaar speelde hij al gitaar mee met zijn vader. De opname studio’s waren op zijn vijftien al als een tweede huis en was als tiener al meteen vertrouwd met alle nieuwe technische snufjes.  Hij liep school in de ‘Berklee School van Boston’ en toen hij na zijn studies terug richting NY reisde componeerde Dave al voor verschillende platenmaatschappijen.

In 1998 bracht Dave Fields zijn eerste solo album ‘Field Of Vision’ uit en in 2007 volgde ‘Time A Wastin’. In mijn cd speler draait nu de nieuwste en 6de van Fields. Deze ‘Force Of Will’ telt 10 nummers en net als bij zijn Dave Fields deed zowat alles op dit album. Schrijven, componeren, opnemen, en mixen, het werd allemaal door Dave zelf gedaan. Force of Will neemt je mee op een muzikale reis op een manier die alleen Dave Fields je kan brengen. "Force of Will" is, zoals alle albums van Dave, een dynamische excursie van het dagdagelijkse leven die de bluesrockliefhebber en daarbuiten zal plezieren.

“Force of Will” opent met de drijvende shuffle "I Love My Baby", een ode aan de ware liefde voor bluesrock. Het tweede nummer "Big Block" is gekenmerkd door uptempo boogie-vibes met Steve Morse, de banddrummer. Ook met het daaropvolgende "Hunger" is een bluesrocknummer dat je heupen in een trance brengt. Met het titelnummer "Force of Will" belanden we teeds in het midden van het album en geeft ons een terugblik waarin we vandaag leven. "Force of Will" neemt abrupt een bocht met NYC-blues in het funky-jazzy "Chloe & Otis", mede geschreven door Vlad Barsky.

Dave verlicht het album met zijn eerbetoon aan NY-muzieklegende Delmar Brown met de toepasselijke titel "Delmar". Afsluitend is is er de sexy rocker "Best I Can", een nummer met toch wat soul feeling maar het blijft uiteindelijk de gekende NYC bluesrockstijl. Dat het album in de geest van heden is gecomponeerd maak je op uit het gegeven dat het is opgedragen aan Simon Haddad en alle slachtoffers van "Covid-19".

tracks:

  1. I Love My Baby (4:11)
  2. Big Block (4:17)
  3. Hunger (3:45)
  4. Why Can't You Ever Treat Me Right (4:04)
  5. Force of Will (4:55)
  6. It's Not Ok (4:22)
  7. Chloe & Otis (4:43)
  8. Delmar (1:37)
  9. Jack Ham Her (3:48)
  10. Best I Can (4:01)