© Rootsville.eu

Dave Greaves (UK)
tiltle: Still Life: The Legacy Collection (2CD)
music: Folk
release date: 2020
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Dave Greaves

© Rootsville 2020


Oorspronkelijk uit Hull, Engeland, leidt Dave nu een vredig leven met zijn gezin in Scarborough, VK, aan de oevers van de Noordzee. Zijn liedcatalogus staat vol met composities die relevant, verbluffend en tijdloos zijn.

De meeste van Dave's liedjes zijn afkomstig uit persoonlijke ervaringen die aangrijpende verhalen vertellen in zijn eigen heel speciale taal van het hart. Perfect doordachte gitaarpartijen samen met een smeulende, en zoals hij het zegt, gin doordrenkte stem, onderscheidde Dave Greaves zich van andere muzikanten en songwriters van wereldklasse van zowel 'vroeger' als vandaag. Hij is zo echt als het wordt en absoluut overtuigend.

In de jaren 70, tijdens de hoogtijdagen van Engelse folk- en rockmuziek, toerde muzikant, zanger en songwriter Dave Greaves met vele topartiesten waaronder Sandy Denny en John Martyn, en had hij deals met Island Music, EMI Music, Demon Records, Black Bear Records en Pye Records. Dave was ook een van de weinige artiesten die de facturering deelde met Nick Drake gedurende deze tijd.

Dave's CV omvat onder meer een stichtend lid van The Hull Truck Theatre Company, elektrische gitaar spelen met veel R'n'B soul-outfits uit de Verenigde Staten, waaronder Johnny Johnson & The Bandwagon, en optreden met de groep van zijn broer, MG Greaves & The Lonesome Too. Dave was ook elektrische gitarist tijdens Britse tours voor het winnen van Emmy, Texas Music Awards Singer Songwriter Of The Year, Bob Cheevers, die een showopener was van wat de laatste tour van Johnny Cash zou worden.

tracks:

CD 01

01. A Piece Of This Life
02. Still Life With Piano
03. Wild Card
04. Fool's Gold
05. Rising Tide
06. Frank
07. Danny and His Girl
08. From Cannery Row
09. Killing Time (From The Neck Up)
10. The Desperate Hours
11. Legacy

CD 02

01. Me And Lucky
02. Banquet of the Senses
03. I Love Ya Babe
04. Guardian Angel
05. Phantasy
06. The Longing For You
07. In and Out Of Love With You
08. Page 75
09. Ungarded Moments
10. Sunflowers
11. Without The Asking