© Rootsville.eu

Dave Riley & Bob Corritore (US)
tiltle: From The Vaults: Travelin' The Dirt Road
music: Blues
re-release date: october 23, 2020 (2007)
label: VizzTone Records
info artist: Bob Corritore


© Rootsville 2020


Het Mississippi-meets-Chicago-team van Dave Riley en Bob Corritore werd breed onthaald. Ze ontmoetten elkaar in 2004 op het King Biscuit Blues Festival in Helena, Arkansas, en brachten in 2007 het BMA en BBMA-genomineerde album "Travelin 'The Dirt Road" uit op Blue Witch Records. Hun geluid getuigt van een natuurlijke muzikale chemie en vriendschap, en is puur down -home blues. Dertien later is er nu met deze "From The Vaults: Travellin' The Dirt Road" de opvolger met 12 low down Delta bluesjes die stoffig weer uit de kluis werden gehaald. Nummers uit het album van 2007 met enkele onuitgegeven songs als "Country Tough" en "Friends".

Bob Corritore is een van de meest actieve en hoog aangeschreven blues-mondharmonicaspelers die er tegenwoordig zijn. Zijn stijl draagt hartstochtelijk de oude school van spelen die Corritore als jonge man leerde rechtstreeks voort van veel van de oorspronkelijke pioniers van Chicago Blues. Zijn sympathieke, maar vurige mondharmonicaspel is tot nu toe op meer dan 100 releases te horen, op labels als VizzTone, Delta Groove, Delmark, HighTone, HMG, Blue Witch, Blind Pig, Earwig, Ruf, Putumayo en vele anderen.

Veel van de veelgeprezen releases van Bob zijn genomineerd of hebben gewonnen voor verschillende Handy, Grammy, Living Blues, Blues Music Awards en Blues Blast Music Awards. Bob wordt ook algemeen erkend voor zijn vele rollen in de blues, als bandleider, clubeigenaar, platenproducent, presentator van een radioshow, oprichter van de kunststichting en af en toe een schrijver.

Dave Riley Mississippi Bluesman: Dave Riley is authentiek, gruizig en thuis, een inwoner van Hattiesburg, Mississippi en een echte Delta-bluesman. Dave Riley houdt van muziek. Het verlicht zijn gezicht en straalt uit zijn stem. Als hij op het podium staat, geeft hij het publiek alles wat hij te bieden heeft. Elke voorstelling, hoe klein of groot het publiek ook is, wordt met zijn hele wezen gegeven.

Dave Riley ontmoette blueslegendes Sam Carr en Frank Frost en gaf zijn carrière nieuw leven in het midden van de jaren 90. Ze vormden een vriendschap en een muziekband die Dave terug zou leiden naar de Delta en fulltime terug naar de Blues. Dave speelt muziek in de Delta en neemt de Delta mee terug naar Chicago, net als al die bluesmannen voor hem.

tracks:

01. I'm Not Your Junkman
02. Travelin' The Dirt Road
03. Overalls
04. Come Here Woman
05. Let's Have Some Fun Tonight
06. My Baby's Gone
07. Voodoo Woman, Voodoo Man
08. Way Back Home
09. Doggone Blues
10. Country Tough
11. Friends
12. Safe At Last