© Rootsville.eu

DC Snakebuster (B)
tiltle: Snakeboots
music: Blues
release date: january 01, 2020
info artist: DC Snakebuster

© Rootsville 2020


Fijn dat Frank Declerq aka "DC Snakebuster" het nieuwe jaar wil inzetten met het uitbrengen van zijn nieuwe album "Snakeboots". Een betere manier om het feestgedruis uit onze hoofden te weren is er niet. Een album met daarop 13 heerlijke bluesjes gebracht in zijn wel gekende manier als een "OMB". Wanneer je ander album reeds is uitverkocht rest er uiteraard niets anders dan een nieuw uit te brengen voor je fans. Net als zijn debuutalbum werd ook de nieuwe ingeblikt bij "Studio Fandango".

Alsof hij ook een jukebox gevoel wil meegeven op net dit album met het laten vallen van 50 cent uit die verdwenen muziekdrager. Meteen kan je het heerlijke "Rainin' My Heart" van Slim Harpo beluisteren. Uiteraard betreft het hier nummers van verdwenen iconen zoals "Shake 'n Boogie" van Canned Heat of "Dust My Broom" van de Robert later ook een hit voor Elmore James. Met "I Made Up My Minds" brengt hij zelfs Lazy Lester terug in beeld.

Little Willie Littlefield schreef ooit "Kansas City". Ook op deze "Snakeboots" wordt deze floorfiller terug tot leven gewekt. Allemaal nummers die "DC Snakebuster" komt te brengen op zijn eigen "OMB" manier door footstompin' en steamin' uit de speakers te laten galmen.

Om het echte jukebox gevoel weer te leven krijgen we ook nog "Route 66", eentje van Bobby Troup uit 1946 maar zeker in ons geheugen gegrift door de versie van Chuck Berry en jawel ook de "Stones". Little Walter's "My Babe" kan uiteraard ook niet ontbreken. Knap is ook zijn versie van JJ Cale's "After Midnight" waarna de titeltrack "Snakeboots" het album afsluit. Het was weer heerlijk genieten bij het beluisteren van deze klassiekers. Good Job Frank!!!

tracks:

01 Rainin' In My Heart
02 Catfish Blues
03 I Made Up My Mind
04 Shake 'n Boogie

05 Walking The Dog
06 Rock Me Baby
07 Bad Little Woman
08 Dust My Broom
09 Kansas City
10 Route 66
11 My Babe
12 After Midnight
13 Snakeboots