© Rootsville.eu

Deman Rogue (B)
tiltle: Selftitled
music: Blues - Rock
release date: 2020
label: Crystal Horse Records
info artist: Deman Rogue

© Rootsville 2020


"Deman Rogue" is een Belgische blues en rock band met roots in het Limburgse Alken. De band bestaat uit frontman Diether Govaerts, Jens Jacobs, Lore Jaenen en Robrecht Smolders. In 2014 bracht hij zijn eerste EP ‘Deman Rogue’ uit, opgenomen door Jelle Wouters bij ‘Yellow Tracks Studios’ in Hasselt. In het voorjaar van 2020 wordt hun eerste Full Album verwacht, een album waarop "Deman Rogue" hun ietwat duistere, rauwe maar ook eerlijke blik werpt op de realiteit.

Hun muziek is een mix van blues, pop en rock waarbij de inspiratie werd gehaald bij namen als Nick Cave . Maar ook is er een link met onder meer Neil Young, Daniel Norgren, Bob Dylan, Bruce Springsteen en zelfs Leonard Cohen. Door hun mix van Blues, Rock en Rock 'n Roll kan je deze unieke sound als aanstekelijk aan schouwen. Deze "Deman Rogue" is een duister avontuur die hen daardoor op een unieke plaats in onze muziekscène brengen.

De bluesrock liefhebbers die het stevig willen zullen in deze "Deman Rogue" zeker hun gading vinden. De howlin' voice van Diether Govaerts en de snoeiharde rifjes uit de gitaar van Jens Jacobs maken dat ze als een rode draad doorheen rocken. Van opener "Good Boy Blues" over het Nick Cave gekleurde "One Man Ride" tot de akoestische afsluiter "Sweet Cork" waar we dan weer ons Irish folk hart laten spreken. Blues en rock met een donker kantje...

tracks:

01 Good Boy Blues
02 Hungover Heartache
03 Memories
04 Self-Made Man
05 Bound To Go Rogue
06 Limbo
07 One Man Ride
08 Bridges
09 Make You Mine
10 Sweet Cork