© Rootsville.eu

Di Louie (B)
tiltle: Het Licht
music: Blues - Roots
release date: 2020
label: Fandango Music
info artist: Alain Louis - Dirk Lekenne

© Rootsville 2020


Het Corona-virus doet iets met een mens. Diverse muzikanten van eigen bodem laten hun meeslepen in een roes van ongekende inspiraties wat dan weer nieuwe perspectieven levert voor de toekomst. In de streek rond Leive zijn zo de plaatselijke rockers "Alain Louis" en "Dirk Lekenne" beginnen brainstormen wat hun een album opleverde met als titel "Het Licht".

Muziek componeren met als bouwstenen blues en roots dad es e floikke van ne cent veu dees gaste zeker wanneer het dit betreft in hun moedertaal, het leives. Zo maar out of the blue ontstonden 7 verfrissende nummers die ons dan ook weer ook terug brengen bij vader van de Leuvense blues, Big Bill. 't Es ze pèkke gecheite.

7 nummers die vlot uit de pen zijn ontsprongen en dus ook een deel nostalgie naar boven weten te brengen en daar moet je niet zoe zot as een achterdei voor zijn. Alsof ze buiten op den treij aan de "Fandango Studio" zitten openen ze met e vetkeske in de hoek van hun mond met de opener "Ket Boë Moë". Een bluesje in een licht geïnspireerde Tulsa sound over het alleen eten thuis om zo via een ekspediese de inhoud van de frigo te herontdekken. Van e gazevieë is er geen spraak dus het zal wel elektrisch zijn geweest.

Elektriciteit hangt er wel in de lucht bij de volgende liefdesverklaring aon e vraa met als titel "Scheun Wezen". Het daaropvolgende "Zot Zoen Due Genne Zier" met daarop een Bob Dylan gewijs mandharmonica rifje gaat over de voorbije era waarin we ons nog allemaal jeugdig voelden. Een tijd waar we nog niet hoefden te letten op de calorieën. Romantiek hang zonder meer in de lucht bij dit album "Het Licht" met als volgende nummer het gemis van de liefde met "Ver Van AA". Een zekerheid is zeker dat bij de volgende hereniging van deze geliefden ze er zeker veroatelde lippe van overhouden.

"Eus Zit Da Mei Ons" is een vraag die op velen van de lippen zal liggen na deze lange afzondering door het Corona-virus. Bij het volgende "Niemandsland" kijken beide briers erop terug dat alleen nog niet zo slecht hoeft te zijn, al wachten ze toch op iemand, met als besluit toch iet es toch konvenoebel. Afsluitend is er nog een pakkende ballade met de titeltrack "Het Licht".

Voor de taal zal het in de "Vloanders" wel een beetje moeilijk zijn maar muzikaal zit het meer dan snor en gaste... van oep onze mottseklet zingen we dan van we zeen eulle geire ;-)


tracks:

01 Ket Boë Moë
02 Scheun Wezen
03 Zot Zoen Due Genne Zier
04 Ver Van AA
05 Eus Zit Da Mei Ons
06 Niemandsland
07 Het Licht