© Rootsville.eu

Diane Schuur (US)
tiltle: Running On Faith
music: Jazz - Blues
release date: may 08, 2020
label: Jazzheads Music Group
info artist: Diane Schuur

© Rootsville 2020


Diane Schuur, een vooraanstaande zangeres in de hedendaagse jazz, is even eclectisch als briljant. Als kind kreeg ze reeds de nickname 'Deedles en groeide op in Tacoma. Schuur groeide op in de traditionele Amerikaanse jazz, met dank aan de formidabele platencollectie van haar ouders met ruime LP's van Duke Ellington en Dinah Washington.

Haar nieuwste album "Running On Faith" heeft als release datum 08 mei 2020 en wordt uitgegeven op Jazzheads Music Group. OP deze "Running On Faith" creëert de zangeres nieuwe versies van liedjes waarvoor ze een diepgewortelde genegenheid heeft. Schuur arrangeert muziek van enkele van haar favoriete artiesten en songwriters; van Miles Davis tot Carole King tot Paul McCartney. "Running on Faith" is het vervolg op haar goed ontvangen "I Remember You: With Love To Stan en Frank", haar debuut op Jazzheads in 2014. De niet jazz adepten zullen Schuur ongetwijfeld ook herinneren aan het album dat ze samen opnam met BB King. Deze "Heart To Heart" werd uitgebracht in 1994.

"Running On Faith" bevat blues, jazz en gospel. Opener is Percy Mayfield's "Walking On A Tightrope" en begint zo deze muzikale reis. Naast de reprise van de Dinah Washington-klassieker, herinnert ze zich haar vriendin Ernestine Anderson die haar voor het eerst kennis liet maken met de verenigende teksten van de Miles Davis-standaard "All Blues". Haar vaak genoemde voorliefde voor klassieke rock ligt aan de basis van het titelnummer, oorspronkelijk opgenomen door Eric Clapton, samen met de hard swingende interpretatie van de Paul Simon-compositie "Something So Right". Introspectie bracht haar naar de McCartney-Lennon-klassieker "Let It Be" en Jeff Lynn's "The Sun Will Shine on you".

Afsluitend krijgen Diane Schuur op de piano met het spirituele "Swing Low Sweet Chariot". Schuur voegt deze bekende composities toe aan haar uitgebreide catalogus en illustreert haar vermogen om te evolueren over een carrière van meer dan 50 jaar.

tracks:

01 Walking on a Tightrope
02 The Danger Zone
03 All Blues
04 Something so Right
05 Let It Be
06 The Sun Will Shine on You
07 Everybody Looks Good at the Starting Line
08 There is Always One More Time
09 Chicken
10 This Bitter Earth
11 Running on Faith
12 Way over Yonder
13 Swing Low Sweet Chariot

musicians:

Diane Schuur: vocals, piano
Ernie Watts: tenor & alt saxophone
Kye Palmer: trumpet, flugenhorn
Thom Rotella: guitar
Bruce Lett: bass
Kendall Kay: drums