© Rootsville.eu

Dione Taylor (Can)
tiltle: Spirits in the Water
music: blues - roots
release date: september 11, 2020
label: Matay Records
promotion: Sarah French Publicity
info artists: Dione Taylor

© Rootsville 2020


Dione Taylor is een Canadese zangeres en songwriter. Geboren en getogen in Regina, Saskatchewan, bracht ze in 2004 haar eerste album "Open Your Eyes" uit. Dat album werd genomineerd voor Vocal Jazz Album of the Year bij de Juno Awards van 2005 en werd gevolgd door "I Love Being Here with You" in 2006. Nu is er haar nieuwste album "Spirits in the Water".

Volgens de Yuchi Indian Tribe is er een machtige legende van de Tanasi River of “Singing River” in Tennessee. In de waterweg woont een vrouw die liedjes zingt om degenen die haar horen te beschermen. Geïnspireerd door deze mythische folklore, maakte Dione Taylor een inzichtelijke roadtrip naar Nashville, Tennessee en vond inspiratie voor haar levendige nieuwe album 'Spirits in the Water'. Deze muzikale odyssee verkent de diepe heilige, helende reis terug naar het zelf.

Een belangrijke creatieve medewerker van "Spirits In The Water" is Joel Schwartz (Birds Of Chicago) die produceerde en schreef een groot deel van het album samen met Taylor, en leverde krachtige instrumentale bijdragen op gitaar en banjo. Dione's creatieve medewerker Sandy Mamane heeft er ook twee geproduceerd en geschreven liedjes met Taylor voor het album. Andere bekende songwriters die hier een bijdrage leveren zijn James Bryan (Philosopher Kings, Prozzak), Sean Pinchin en Liz Tansey.

"Legendarische verhalen en familiegeschiedenis reizen door ons heen, stromen in de wateren en langs de bloedlijn," legt de in Saskatchewan geboren zangeres die voor het eerst naam maakte als een van deze de meest getalenteerde singer / songwriters van het land. Doorgaan met haar onmiskenbare ‘Prairie Blues’ geluid, is de muziek van Dione een mix van Roots, Blues en Americana. Ze brengt ons op een intrigerend en magische, thematische reis door liedjes met verhalen over mystieke waarheden, rassenongelijkheid, vrouwen Rechten, liefdesverdriet, onrecht, vrijheid en doorzettingsvermogen. Dione's scherp geslepen liedjes schrijven karbonades schitteren op originele nummers met zowel intellectuele diepgang als emotionele welsprekendheid. Dit diversiteit aan tonen en tempo's op Spirits in The Water zorgt ervoor dat de aandacht van de luisteraar nooit is wankelt door het album.

tracks:

01. Water
02. Workin’
03. Where I Belong
04. Down The Bloodline
05. One More Shot
06. Spirit
07. How Many Times
08. Darkness
09. Ain’t Gonna Let Nobody Turn Me Around
10. Running