© Rootsville.eu

Don Bryant (US)
tiltle: You Make Me Feel
music: Soul
release date: may 08, 2020
label: Fat Possum Records
info artist: Don Bryant

© Rootsville 2020


Don Bryant is een jeugdige rhythm 'n bues singer van 78 lentes uit Memphis TN. en wetende dat hij als sinds zijn 5de in een kerkkoor zong is hij de man die zeker een woordje mag meespreken wanneer het hier gaat over de legacy van rhythm 'n blues. In de jaren 60-tig was hij als songwriter ook verantwoordelijk voor de hit "I Got To Know" van de r&b vocals groep "The 5 Royales". Een decennium later schreef hij "99 Lbs" en Do I Need You" voor niemand minder dan de toen rijzende ster Ann Peebles. Het eerste van deze nummers is ook terug te vinden om deze "You Make Me Feel".

Op deze "You Make Me Feel" vinden we 10 nummers terug die ons terugbrengen naar de verloren era van good ol' Rhythm 'n Blues. Een album met gospel getinte ballads als " Don’t Turn Your Back on Me" maar ook swingend kan deze Don Bryant nog aardig onder de voeten uit met als voorbeeld opener "Your Love Is to Blame".

Heerlijke dansbare grooves ook op " Your Love Is Too Late" en "Cracked Up over You", dit alles georkestreerd door de alom aanwezige blazers en soulvolle backing vocals. "A Woman’s Touch" is dan weer een soulvolle tearjerker van formaat, eentje uit de kast! Als afsluiter krijgen we nog een lichte portie gospel met "Walk All Over God’s Heaven" en hier zullen ook de fans van onder meer "The Sojourners" en "The Holmes Brothers" van smullen. Good music never dies...

tracks:

01 Your Love Is to Blame
02 99 Lbs
03 Is It Over
04 I Die a Little Each Day
05 Don’t Turn Your Back on Me
06 Your Love Is Too Late
07 I’ll Go Crazy
08 Cracked Up over You
09 A Woman’s Touch
10 Walk All Over God’s Heaven