© Rootsville.eu

Don Flemons (US)
tiltle: Prospect Hill: The American Songster Omnibus
music: Blues
release date: 2020
label: Omnivor Recordings
info artist: Don Flemons

© Rootsville 2020


Dom Flemons staat bekend als 'The American Songster'. De getalenteerde multi-instrumentalist was vanaf het begin lid van de Grammy-winnende Carolina Chocolate Drops in 2005 tot en met 2013, en trad op met artiesten als Guy Davis, Old Crow Medicine Show en Taj Mahal.

Zijn derde soloalbum, Prospect Hill, werd in 2014 uitgebracht nadat Flemons "vele dagen luisterden naar vinylplaten, 78's en cd's en nieuwe muziekgenres ontdekte in platenwinkels over het hele land en de wereld." Die baanbrekende release komt terug in een ongelooflijke, uitgebreide editie. “Prospect Hill: The American Songster Omnibus “ is een dubbel cd en digitale collectie met een driedelige reis: het originele album; de “Record Store Day 9-track EP What Got Over” uit 2015 (oorspronkelijk alleen vinyl, die voor het eerst op cd / digitaal verschijnt); en een derde deel, “The Drum Major Instinct”, een set van 12 niet eerder uitgebrachte instrumentale nummers die "het visioen van de Phoenix die uit de as oprijst, verandert in een vlinder, en de wereld met een nieuwe set ogen ziet" presenteert. Dat klinkt wel heel speciaal maar toch een toffe ontdekking.

Met uitgebreide aantekeningen van Flemons en zijn vrouw, Vania Kinard, gecombineerd met buitengewone fotografie van Timothy Duffy (wiens werken zich bevinden in de permanente collecties van de National Gallery of Art, National Museum of African American History and Culture, het New Orleans Museum of Art , onder andere), toont deze nieuwe collectie echt het kunstenaarschap, de talenten en de toewijding van Flemons om de naam "The American Songster" te verdienen.

Dus maak de reis, of het nu je eerste keer is, of een terugreis met nieuwe bezienswaardigheden en geluiden op “Prospect Hill: The American Songster Omnibus”. We hebben hier te maken met een heerlijke plaat, waar Dom Flemons je laat kennismaken met een belangrijke periode uit de Amerikaanse rootsmuziek. Zeer aan te raden plaat wat mij betreft.

tracks:

Disc 1 – Part One: Prospect Hill:

’Til The Seas Run Dry
Polly Put The Kettle On
But They Got It Fixed Right On
Have I Stayed Away Too Long?
Georgia Drumbeat
I Can’t Do It Anymore
Sonoran Chruch Two-Step
Too Long (I’ve Been Gone)
Marching Up Prospect Hill
It’s A Good Thing
Grotto Beat
Hot Chicken
San Francisco Baby
My Money Runs Out

Disc 2 – Part Two: What Got Over:

Big Head Joe’s March
Milwaukee Blues
Clock On The Wall
Keep On Truckin’
Hot Chicken (Alternate Version)
Have I Stayed Away Too Long? (Alternate Version)
Going Backward Up The Mountain
’Til The Seas Run Dry (Alternate Version)
What Got Over

Part Three: The Drum Major Instinct:

Wingtips
Going Backward Up The Mountain (Instrumental)
Sugar Dance
Grotto Beat (Instrumental)
The Songster Arrives
Georgia Drumbeat (Instrumental)
Clock On The Wall (Instrumental)
Hot Chicken (Instrumental)
Too Long (I’ve Been Gone) (Instrumental)
What Got Over (Instrumental)
The Grand Manifesto
Blue Butterfly