© Rootsville.eu

Douglas Greer (US)
tiltle: My Last Storm
music: Singer-songwriter
release date: 2020
info artist: Douglas Greer
promotion: Continental Record Services (CRS)

© Rootsville 2020


Sinds zijn debuutalbum "Just A Man" is de in Galveston TX gevestigde Douglas Greer in de Lage Landen geen onbekende meer. Greer toont een merk van originele roots-rockmuziek zwaar op het vertellen van verhalen en waarvan de opnames zijn verpakt in melodieën met elektrische gitaar en keyboard die doen denken aan country en rock uit de jaren zeventig. Greer en zijn volledige band hebben shows gespeeld op grote podia in de omgeving van Austin, waaronder Antone's, de Saxon Pub, Poodie’s Hilltop Roadhouse, Momo’s en Jovita’s. Hij speelde op markten variërend van Austin, New Orleans, Luckenbach, Houston, Galveston, Fort Worth, Nashville, het zuidoosten van Texas en in heel Nederland en de Hill Country en Gulf Coast-regio's van Texas.

Door de samenwerking met Continental Record Services is de afstand Texas tot Nederland tot een minimum teruggebracht. Als akoestische artiest hanteert Greer een unieke stijl die gelijke delen rode dirt country, rock en bluegrass mengt. Als songwriter kiest Greer er vaak voor om te schrijven over persoonlijke ervaringen die hij opgroeide en woonde aan de kust van de Golf van Texas bij de grens met Louisiana. Zijn persoonlijke vertelstijl is wat hem onderscheidt in het genre.

Zijn nieuwste album "My Last Storm" werd opgenomen in Mark Hallman Congress House Studio in Austin. De plaat is een gezamenlijk productie met Andre Moran. Op dit album horen we David Grissom en Bradley Kopp op elektrisch gitaren, Richard Bowden op viool, Mark Hallman op drums, bas, gitaar, accordeon, piano en  keyboards.

Op dit 11 nummers tellende album zullen zeker ook de liefhebbers van Steve Earl en Townes Van Zandt hun gading kunnen vinden, een album dat opent met het in rock verdwaalde "My Bible and My Gun". Een nummer dat ook verweven is door het hekelige item over de Amerikaanse wapenwetgeving. Met ballads als titeltrack "My Last Storm" helt deze singer-songwriter, mede door van viool en accordeon, over naar de Ierse folkmuziek.

Roots-rock inbreng als "Ride That Dragon", het met twang geïnfecteerde "Million Beers", het country driffen "As Real as Me" of een ballad als "At the Mercy of the Criminal" maken van dit album er eentje met heel wat diversiteit. Afsluitend is er nog "Canada Won’t Let Me In", maar geen nood Douglas, Nederland doet dat wel...

tracks:

01 My Bible and My Gun 
02 My Last Storm
03 Ride That Dragon 
04 Million Beers 
05 Like a Glove 
06 As Real as Me 
07 Grown Man 
08 Superpower 
09 At the Mercy of the Criminal 
10 Happy You’re Gone, Girl 
11 Canada Won’t Let Me In